Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expoziții internaționale

RENEXPOŸ SOUTH-EAST EUROPE

RENEXPOŸ SOUTH-EAST EUROPE

15.08.2012
Mariana Pătru
RENEXPOŸ SOUTH-EAST EUROPE

RENEXPOŸ SOUTH-EAST EUROPE cel mai mare eveniment din domeniul energiei regenerabile organizat în România, reunește la cea de-a cincea ediție organizată între 21-23 noiembrie 2012, la sala Palatului din București, actori cheie din sud-estul Europei, specialiști, factori de deciziei și reprezentanți ai mass-media.

România a devenit în ultimii ani una dintre cele mai atractive destinații pentru investitorii interesați de domeniul energiei regenerabile, aflându-se pe locul 13 în lume în ceea ce privește investițiile în domeniu, potrivit raportului Country Attractiveness Indices, lansat în noiembrie 2011 de Ernst & Young.

Potrivit datelor Transelectrica, în România există parcuri fotovoltaice cu o capacitate de doar 2 MW, iar în următorii 2 ani sunt anunțate proiecte de 300 MW. În plus, există parcuri eoliene de 1.117 de MW, microhidrocentrale de 400 de MW și instalații de biomasă de 25 de MW, iar în total, în România există centrale care generează energie verde cu o capacitate de 1.541 MW. Până în 2020, 38% din consumul de electricitate va trebui să provină din energie verde, față de 28% în 2011.

Pe parcursul celor trei zile de târg, sunt așteptați peste 120 de expozanți, care-și vor prezenta produsele și serviciile în domeniul energiilor regenerabile și a eficienței energetice și mai mult de 4.000 de vizitatori. 

Sunt așteptate să expună firme din domenii precum energia eoliană, energia solară, hidroenergia, biogaz, pompe de căldură și energia geotermală, eficiență energetică în construcții și renovare, servicii energetice, cogenerare și multe altele. Parcul eolian și solar reprezintă o zonă separată a târgului, astfel expozanții vor putea fi găsiți mai ușor de către vizitatori.

În paralel cu târgul vor fi organizate mai multe conferințe cu subiecte pe energie regenerabilă: energia eoliană, energia solară, biomasă, hidroenergia și altele, unde autoritățile publice naționale și internaționale, asociații, companii și oameni de știință vor prezenta tendințe, rezultate ale unor cercetări, proiecte, tehnologii și inovații din domeniul lor.

Mai multe informații despre RENEXPOŸ SOUTH-EAST EUROPE puteți găsi pe www.renexpo.ro.

Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI