Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Brett Motors

Simex, soluții la comandă

Simex, soluții la comandă

15.08.2012
Mariana Pătru
Simex, soluții la comandă

Brett Motors a reușit să se impună pe piața utilajelor de construcții din România prin utilajele de calitate distribuite, serviciile ireproșabile și soluțiile personalizate oferite clienților săi.

Gama de utilaje comercializate acoperă un număr important de aplicații din domeniul construcțiilor sau lucrărilor editilitare și toate au o caracteristică unică, deși vorbim de mărci diferite - te poți baza totdeauna pe ele.

Producătorul italian de echipamente și accesorii, Simex este una din firmele importante din portofoliul Brett. Acest producător oferă clientului soluții la comandă în funcție de utilajul pe care urmează să fie montat echipamentul, de lucrare și de condițiile de lucru. Datorită acestui mod cu totul nou de a aborda proiectarea și construcția de echipamente, Simex a dezvoltat o mulțime de soluții tehnice proprii, brevetate, care au contribuit la rezolvarea unor situații dificile.

Astfel, capetele de frezat dublu-tambur proiectate și executate de Simex s-au dovedit soluția ideală pentru realizarea șanțurilor atunci când solul este moale și sfărâmicios sau dur, la realizarea profilelor sau nișelor în pereți de beton sau rocă, exploatări miniere, executarea și întreținerea tunelelor, demolări sau dragări. Aceste echipamente și-au dovedit utilitatea și în cazul terenurilor slabe (instabile) unde excavările cu ciocane sunt ineficiente sau periculoase.

Capetele de frezat dublu-tambur au fost proiectate pentru utilizarea prin montare pe excavatoare (orice model) în locul cupei.

Prin configurația  dinților acestea contribuie la eliminarea concasării. Materialul rezultat are granulație mică ceea ce permite scoaterea concasoarelor din managementul de producție.

Alte avantaje aduse de aceste echipamente sunt nivelul de zgomot scăzut și ușurința în exploatare chiar și de către personalul fără experiență în excavările cu braț.

Aplicații

Excavarea șanțurilor poate sa fie realizată chiar dacă sunt întâlnite roci sau formațiuni compacte de materiale ce nu pot fi dislocate în condițiile normale de excavare cu cupă sau ciocan hidraulic deoarece configurația șanțului se modifică, există pericolul surpărilor sau transmiterea fisurilor prin vibrații. Excavarea prin frezare poate fi utilizată fără oprirea traficului care nu este pus în pericol, iar materialul care este excavat nu mai necesită concasare pentru transport sau pentru reutilizarea lui ca material de umplutură, economisind astfel timp și bani. 

 

Excavări miniere

În exploatările miniere aceste echipamente realizează granulația adecvată a materialului extras pentru utilizare directa fără concasare. Transportul la punctele de lucru este mult mai eficient.

Profilarea pereților sau realizarea nișelor

Frezele cu tambur dublu sunt utilizate foarte des în realizarea profilului dorit sau a unor nișe la pereți fără să fie afectate construcțiile din preajmă. Precizia în aceste lucrări este foarte bună. Pot fi realizate diverse nișe sau rosturi de dilatare și în tunele sau poduri.

Demolări

Frezele sunt indispensabile în acest gen de lucrări pentru demolarea totală sau parțială a unor clădiri, pereți sau planșee fără să fie afectată restul construcției sau clădirile din jur (mai ales în orașe).

Lucrări în perete din rocă

Tăierea în pereții din rocă se realizează fără a pune în pericol mediul, clădirile, structurile sau activitățile înconjurătoare. Aceste operațiuni de excavare prin frezare sunt foarte sigure și precise.

Lucrări în galerii sau tuneluri

Aceste capete de frezat cu tambur dublu prezintă avantaje mari lucrări în spații limitate, zgomot redus, manevrabilitate ușoară, cantități mici de praf și precizie maximă în operația de finisare.

Decopertări și redimensionări

Realizarea unor decopertări de suprafețe asfaltate sau cimentate, mărirea unor treceri pe sub poduri sau a unor cote de înălțime prin excavarea fundației existente, precum și realizarea unor pante în trepte reprezintă o activitate deosebit de sigură și ușoară utilizând capetele de frezat cu tambur dublu. Granulația obținută este ideală pentru reutilizări sau pentru renunțarea la concasarea grosieră.

Lucrări sub apă

Dragările și controlul albiilor de râuri se pot executa fără probleme utilizând echipamentele SIMEX. Amenajările cursurilor de apă în trepte este realizabilă foarte ușor prin montarea capetelor de frezat SIMEX pe brațele lungi ale excavatoarelor speciale.

Avantaje constructive oferite de producător prin soluții brevetate SIMEX

 Hidromotor cu pistoane având cuplare directă cu tamburii de frezat pentru eficiență maximă și pentru realizarea unui spațiu cât mai mic între tamburi.

 Durata îndelungată de utilizare prin construcția compactă și perfect etanșă a întregului ansamblu mecanic de acționare asigură utilizarea fără riscuri și fără întreținere chiar în medii de lucru cu mult praf sau sub apă.

 Poziționarea capului de lucru prin rotirea cu 90° sau utilizarea unui sistem de indexare din 30° în 30° cu blocare hidraulică.

Pentru mai multe informații și detalii adresați-vă echipei Brett Motors.

www.brett.ro

 

Anul XIII, nr. 153, nov 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI