Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment

Super-Show marca Volvo CE

Super-Show marca Volvo CE

15.08.2012
Mariana Pătru
Super-Show marca Volvo CE

Grupul Volvo a fost încă de la începuturi un deschizător de drumuri, iar numele său este sinonim cu inovația și soluțiile inedite, chiar și atunci când vorbim de organizarea unui eveniment pentru clienți și presă, cel mai recent dintre acestea, care a avut loc în Lorient, Franța cu ocazia competiției nautice Volvo Ocean Race demonstrând acest lucru.

Volvo Ocean Race este recunoscută drept cea mai solicitantă competiție de navigație, un test al strategiei, tehnicii și experienței. Cele șase bărci prezente în competiția de anul acesta au avut de înfruntat obstacole, pericole și unele dintre cele mai dure medii imaginabile și au ajuns la final cu bine, grație tehnologiei de ultimă generație.

Ultima oprire în Lorient, înaintea cursei finale până în Galway, Irlanda a constituit prilejul perfect pentru Volvo Construction Equipment de a-și prezenta propriile inovații tehnologice și de a sublinia încă o dată angajamentul luat de a respecta valorile fundamentale ale grupului Volvo – calitate, siguranță și grija față de mediu, în fața a  peste 30 de jurnaliști din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Turcia.

Președintele noii regiuni de vânzări EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), Tomas Kuta declara cu ocazia conferinței de presă: „Volvo Ocean Race este o reflecție a valorilor centrale ale mărcii noastre - calitate, siguranță și grija pentru mediu. Velierele demonstrează cum tehnologia de vârf poate să înfrunte pericolele din largul mării și să călătorească 39.000 de mile marine pe parcursul a nouă luni. Cele șase echipe, cu membri cu 15 naționalități diferite, care concurează pe patru continente în acest eveniment sportiv cu adevărat global redau cel mai bine munca noastră de fiecare zi.“

Pe timpul poposirii ambarcațiunilor în portul Lorient și al desfășurării cursei, Volvo CE a invitat clienți și membri ai echipelor și a susținut pe un șantier din apropiere o serie de demonstrații cu utilajele sale. Totul a culminat cu prezentarea în premieră, pe 29 iunie, a noului lansator de conducte PL3005, la care au participat reprezentanții presei din regiunea EMEA. Douăzeci de utilaje Volvo - excavatoare, încărcătoare frontale, buldoexcavatoare, utilaje pentru construcția drumurilor și chiar noul lansator de țevi, dar și două camioane Volvo FMX au pus în scenă un spectacol grandios, cu o coregrafie perfectă la finalul căruia a fost ridicată vela Volvo.

Noul lansator de țevi PL3005D

În cadrul evenimentului de presă, care a stat sub auspiciul inovației, Volvo Construction Equipment a prezentat în premieră și cel mai nou model de lansator de conducte cu șasiu de excavator, PL3005D, care îmbină perfect productivitatea, siguranța și flexibilitatea. Sistemul de management al sarcinii combinat cu cea mai bună stabilitate și capacitate de ridicare din clasa sa, fac din  PL3005D cel mai sigur și productiv lansator de conducte.

Tomas Kuta spunea „Volvo CE are o tradiție îndelungată în dezvoltarea de utilaje eficiente din punctul de vedere al consumului de carburant și fiabile, care lucrează mai mult cu mai puțin. Lansatorul de conducte pe care îl prezentăm astăzi ilustrează perfect natura inovativă a companiei. În loc să aducă un produs similar cu al concurenților pentru a intra pe un segment în extindere, Volvo CE a trecut dincolo de bariere și a venit cu o soluție complet nouă - o soluție mai eficientă, mai productivă și mai sigură. Aceasta este definiția inovației pentru Volvo.”

PL3005D este construit pe o platformă stabilă de excavator, ceea ce îi conferă o performanță de utilaj greu care sporește capacitatea de ridicare și profitabilitatea.

Capacitatea de pivotare la 360° oferită de designul pe bază de excavator asigură un nivel mai înalt de manevrabilitate și posibilități infinite de amplasare a conductelor.

Stabilitate, capacitate de ridicare și capacitate de basculare superioare permit manevrarea mai ușoară și în siguranță a conductelor grele, de dimensiuni mari. 

În plus, sistemul de management al sarcinii monitorizează înclinațiile pantelor în raport cu sarcina și unghiurile catargului, pentru asigurarea unui nivel mai înalt de siguranță.

180 de ani de inovație

În discursul său, Tomas Kuta a mai declarat că Volvo CE, care anul acesta sărbătorește 180 de ani de existență, se poate mândri cu realizări extraordinare. Trecându-le în revistă pe cele mai recente, acesta a amintit de faptul că Volvo CE a fost primul dintre marii producători de utilaje care a furnizat în Europa motoare conforme cu standardul Stage IIIB pentru utilajele din gama medie și mare. Acesta a mai amintit și de prestigiosul premiu pentru design Red Dot pe care Volvo l-a câștigat doi ani la rând, în 2011 pentru încărcătorul frontal L220G și anul acesta pentru basculanta articulată A40F. O altă performanță notabilă anul acesta pentru companie a fost câștigarea medaliei de aur la Intermat Innovation Awards pentru sistemul său unic de cântărire la bord. În plus, Kuta a mai menționat și investițiile făcute de Volvo pentru extinderea capacității de producție a basculantelor articulate și a încărcătoarelor frontale, la sediul central din Eskilstuna, Suedia și demararea lucrărilor de construcție a noii uzine din Kaluga, Rusia, unde se vor produce excavatoare pentru piața din regiune. Deschiderea oficială a noii linii de producție este preconizată pentru începutul anului 2013 și va produce aproximativ 2.000 de unități pe an. „Investim și în extinderea rețelei noastre de distribuție, aducând astfel soluțiile noastre inovatoare mai aproape de clienți”, a declarat președintele EMEA.

Legat de rezultatele Volvo din primul trimestru și piața din Eruopa, Tomas Kuta a spus “Europa nu este o catastrofă. Am avut rezultate bune pe piețele nordice și în țări precum Germania sau Franța, dar per total, pe piața europeană clienții sunt mai precauți.” Pentru primul trimestru al anului Volvo CE a înregistrat o creștere de 17% a vânzărilor, o creștere cu 21 de procente a profitului operațional și cu 11,8% a marjei operaționale.

„Sunt câteva piețe unde ne situăm foarte bine, cum ar fi Orientul Mijlociu. Turcia este una dintre cele mai puternice zone de vânzări ale Volvo CE. În Rusia acum are loc o explozie a vânzărilor, cu o creștere de 70% în primul trimestru. În Africa de asemenea lucrurile merg foarte bine pentru noi”, a concluzionat acesta.
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI