Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Still

Utilizarea intensivă a tehnologiei hibride

Stivuitoarele Still folosesc tehnologia hibridă

15.08.2012
Utilizarea intensivă a tehnologiei hibride

Stivuitoarele hibrid combină avantajele unui motor cu combustie internă cu sensibilitatea unui stivuitor electric. Transmisia diesel-electrică de la STILL se caracterizează printr-o eficiență crescută și o durată de operare lungă.

Acest sistem de propulsie puternic este alcătuit dintr-un generator, o unitate de control inteligentă și un motor electric. În sistem, generatorul este acționat de un motor diesel sau pe GPL economic. O unitate de control reglează puterea electrică transmisă motorului electric, după cum este nevoie. Mulțumită consumului redus de combustibil, emisiile de CO2 sunt reduse drastic, în comparație cu modelele similare.

Primul stivuitor hibrid produs în serie cu recuperare de energie

RX 70 Hybrid este primul motostivuitor cu contragreutate produs în serie, care este dotat cu funcția de recuperare a energiei și tranmisie a puterii electrice, ca stivuitor hibrid. Când operatorul eliberează pedala de accelerație, stivuitorul este frânat electric, fără uzură. În timpul frânării, energia cinetică este transformată în energie electrică, care este apoi trimisă la condensatorii de capacitate înaltă (UltraCaps), montați în partea din spate a stivuitorului. UltraCaps sunt capabili să absoarbă și să elibereze curenți mari. Acest lucru este important dacă stivuitorul accelerează și se oprește frecvent, așa cum se întâmplă atunci când încarcă și descarcă camioane, spre exemplu. Târgurile expoziționale necesită de multe ori, acest tip de sarcini și sunt, astfel, locul ideal pentru utilizarea stivuitoarelor RX 70 Hybrid. În combinație cu o utilizare extrem de eficientă a motorului cu combustie internă, energia recuperată permite o economie de până la 15% de combustibil, în comparație cu modelul RX 70 standard.

Blue-Q – Economie de energie prin simpla apăsare a unui buton

Cu modulul economic Blue-Q, STILL oferă un nou mijloc de economisire a energiei. Operatorul poate activa acest mod prin apăsarea unui buton. Blue-Q influențează nu doar caracteristicile de operare, dar pornește și oprește în mod inteligent dispozitivele electrice de la bordul stivuitorului. De exemplu, sistemul de încălzire al scaunului poate fi oprit atunci când operatorul părăsește cabina. Optimizarea caracteristicilor motorului cu combustie internă duce la o economie de combustibil de până la 20%, în funcție de modul de lucru și de dotările stivuitorului. Uzura scăzută și intervalele mai lungi între întrețineri reduc și mai mult costurile și îmbunătățesc eficiența stivuitorului.

Sumar

Pentru a reduce costurile energiei, STILL dezvoltă tehnologii și procese care sunt aplicabile în mod practic cerințelor zilnice. Prin producerea în serie a modelului RX 70 Hybrid, STILL a făcut un nou pas în dezvoltarea stivuitoarelor ecologice și eficiente. Beneficiile tehnologiei hibride STILL sunt evidente: consum sensibil redus de combustibil, reducerea zgomotului și vibrațiilor și operarea ecologică prin reducerea emisiilor de CO2. Industria de intralogistică, în mod special, oferă soluții tehnice care ating performanțe crescute cu consum redus de energie.

Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI