Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Tehnologie japoneză

Finisorul Sumitomo impune noi standarde în construcția de drumuri

Finisorul Sumitomo prin Powertek Group

18.09.2012
Mariana Pătru
Finisorul Sumitomo impune noi standarde în construcția de drumuri

 Premieră mondială: grindă extensibilă variabilă cu posibilitatea de a varia lățimea de asfaltare între 2,3 și 6 m.

 Timpul de lucru este redus la jumătate.

Sumitomo reprezintă unul dintre cele mai mari grupuri din Japonia, înglobând nu mai puțin de 43 de companii. Divizia de Utilaje de Construcții a grupului Sumitomo a fost înființată în anul 1963 în cadrul companiei Sumitomo Machinery Co. Ltd (în prezent Sumitomo Heavy Industries Co. Ltd).

Cu ajutorul tehnologiei japoneze de ultimă generație care și-a dovedit deja eficiența pe plan global, Sumitomo oferă utilizatorilor soluții complete și utilaje de încredere, cu cel mai înalt grad de confort și calitate ridicată, care corespund celor mai exigente cerințe. 

Finisorul de asfalt HA60C-7CE se diferențiază de celelalte utilaje de acest gen prin grinda sa extensibilă variabilă, o premieră mondială în acest domeniu.

Grinda model J Paver poate fi extinsă foarte ușor de la 2,3 la 6 m fără a fi nevoie de vreun alt echipament de telescopare a ei. Chiar și în timpul operării pe șantier, lățimea de pavare poate fi modificată fără a opri lucrul. De asemenea, grinda este construită în așa fel încât să nu mai fie necesară o alta auxiliară. Astfel, calitatea lucrărilor de pavare nu va fi afectată de probleme cauzate de diferențele de lățime dintre grinzi. Utilizarea sistemului de reglare Sumimoto furnizează fluxul optim de material pe placa grinzii, dar și o compactare preliminară.

Ajustarea automată a înălțimii grinzilor extensibile

Finisorul HA60C-7CE permite o ajustare a înălțimii grinzilor printr-o simplă atingere de buton. Mulțumită acestui dispozitiv, atunci când se remarcă o diferență de înălțime între grinda posterioară și cea anterioară, aceasta poate fi ajustată imediat.

Monitor de control automat al temperaturii grinzii

Setarea temperaturii pentru placa de lucru a grinzii este controlată automat. În plus, în caz de incendiu, alimentarea cu gaz este oprită, iar luminile de urgență pornesc automat, pentru a semnala problema.

Sistem de control electromagnetic pentru operațiunile de apăsare și vibrare

Ajustarea rotației între sistemul de apăsare pe sol și cel de vibrare este controlată electronic, astfel că sarcina obositoare de a controla manual supapele de comandă și control a fost eliminată. Prin simple reglaje aduse volumului de material, controlul preciziei compactării poate fi realizat în timp ce operatorul supraveghează procesul de compactare. Mai mult, un contor TV este instalat chiar și în varianta de dotare standard, permițând astfel să se facă reglaje concomitent cu verificarea frecvenței.

Motor cu un cuplu de rotație mare și consum redus de combustibil

Finisorul HA60C-7CE este echipat cu un nou tip de motor SPACE5 care întrunește cele cinci calități ale unui echipament de construcții de înaltă calitate: puternic, economic, curat, silențios, robust.

Cu o putere mai mare cu 0,1% și un consum de combustibil mai mic cu 7,3% față de modelul anterior, motorul SPACE5 dezvoltă 89,2 kW, furnizând astfel suficientă putere pentru orice tip de lucrare de pavaj. Acesta îndeplinește cele mai stricte standarde de poluare Tier III și Stage IIIA.

HA60C-7CE este un finisor pe șenile fiabil care asigură un bun contact al suprafeței.

Sistemul de întindere al trenului de rulare utilizează role de cauciuc, astfel utilajul poate trece pe porțiuni de drum unde asfaltul a fost deja așternut fără a lăsa urme. Pentru sistemul de susținere al șenilelor a fost folosit un sistem de role inferioare egalizatoare, acestea având capacitatea de a acoperi ușor în timpul marșului neregularitățile suprafețelor, cum ar fi gurile de canal.

Motorul și pompele hidraulice sunt controlate cu maximă precizie de un computer. În plus, setările sunt stocate în memoria acestuia, astfel că operațiunea de așternere a asfaltului poate fi dusă la bun sfârșit prin simpla comutare a butonului de mers. Finisorul de asfalt Sumimoto beneficiază de un nou tip de buncăr, datorită căruia alimentarea cu material a devenit mult mai ușoară. Partea din față a buncărului este controlată hidraulic și se mișcă simultan cu aripile buncărului în sus sau jos. Mixtura nu se varsă pe șenile sau în fața utilajului, evitându-se astfel risipa de material.

Control centralizat pentru secțiunile grinzii

HA60C-7CE  permite controlul extinderii și retragerii grinzii, controlul grosimii stratului de mixtură asfaltică, controlul vitezei distribuitorului elicoidal și al cursei de înapoiere. În echiparea standard este de asemenea prevăzută o funcție de închidere a circuitelor hidraulice în caz de urgență și un buton pentru semnale sonore.

 

Ușor de manevrat

În cazul puțin probabil în care computerul de bord nu ar mai funcționa, operarea finisorului este posibilă în continuare cu ajutorul unui panou de comandă de urgență.

Monitorul cu cristale lichide afișează informații utile pentru operator, care pot fi urmărite cu ajutorul textelor și pictogramelor:

 Vitezometru digital. În timpul operațiunilor de pavare (în modul de viteză redusă) este afișată viteza setată de către operator. În timpul deplasării/tranzitului (modul de viteză ridicată) viteza de deplasare este de asemenea afișată.

 Viteza de rotație a motorului

 Schimbarea direcției de înainte a utilajului cu ajutorul unei comenzi manuale este vizualizată pe un display sub forma unui indicator vertical cu șapte linii, ce oferă date despre mărimea unghiului sub care virează.

 Un monitor de service afișează modul de funcționare al motorului.

Confortul operatorului

Scaunul operatorului oferă un grad optim de confort și îi permite acestuia să se miște în voie și să urmărească drumul și toate detaliile de lucru. Rezemătorile pentru braț contribuie la reducerea oboselii și la realizarea operațiunilor de lucru în siguranță.

Blocare automată a grinzii și funcția soft-start

Atunci când operațiunile de pavare sunt temporar oprite, de exemplu atunci când se așteaptă mixtura asfaltică, dispozitivul automat de blocare este activat, iar cilindrul de ridicare previne grinda să se afunde în asfaltul proaspăt turnat. Când lucrul este reluat, funcția soft-start este automat activată și utilajul poate compacta în continuare fără a lăsa urme pe asfalt.

 

Powertek Group

www.powertek-company.ro

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI