Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
KLEMM Bohrtechnik

Instalații pentru foraje de ancorare, foraje de micropiloți și pentru îmbunătățirea portanței solului prin injecții de beton

Utilaje de foraj KLEMM Bohrtechnik

02.10.2012
Instalații pentru foraje de ancorare, foraje de micropiloți și pentru îmbunătățirea portanței solului prin injecții de beton

Firma germană KLEMM Bohrtechnik, componentă a grupului BAUER din anul 1998, este lider în dezvoltarea și fabricarea de utilaje pentru tehnologia fundațiilor speciale în construcții, în special pentru foraje de ancorare, foraje de micropiloți și pentru îmbunătățirea capacității portante a structurii solului prin tehnologia ”jet grouting”.

Răspunzând cerințelor actuale privind resursele energetice alternative, KLEMM a dezvoltat și o serie de utilaje noi, specializate pentru foraje geotermale. Pentru a răspunde cerințelor diverse ale clienților, KLEMM a dezvoltat o gama diversificată de produse, atât din punctul de vedere al mărimii utilajelor (cu greutăți de exploatare cuprinse între 2 t și 32 t), cât și în ceea ce privește configurația tehnică a acestora.

Fiind concepute în construcție modulară, mașinile KLEMM pot fi astfel configurate încât să răspundă exact necesităților tehnologice ale fiecărei aplicații. Mobile, cu sistem de rulare pe șenile, mașinile KLEMM pot fi dotate cu:

 masturi de diferite mărimi, de la cele mai mici pentru lucrul în spații închise, la cele foarte înalte, cu posibilitatea aplicării de extensii, pentru mărirea adâncimii de foraj la forajul dintr-o singură trecere, folosit  în tehnologia „jet grouting”.

 capete hidraulice de foraj de diferite tipuri:

 capete de rotire (seria KH), pentru foraj netubat sau tubat în „sistem duplex”, cu rotire simultană, în același sens, atât a coloanei de săpare, cât și a coloanei de tuburi. Cupluri de lucru de până la 50 daNm.

 capete de rotire cu percuție (seria KD) pentru foraje tubate sau netubate, utilizate mai ales pentru forajele de ancorare. Greutățile pistonului sunt cuprinse între 3,5 kg și 28 kg.

 capete de foraj duble, care pot fi compuse din două capete de rotire sau dintr-un cap de rotire și unul rotopercutor. Se folosesc la foraje tubate, având o eficiență mărită față de „sistemul duplex”, în acest caz sensurile de rotire, al coloanei de săpare și al celei de tuburi, fiind diferite.

 grupuri hidraulice de putere, integrate pe șasiul utilajului de foraj sau independente, acționate de la distanță, pentru cazuri în care spațiul în care se execută forajul este limitat. Puterea furnizată de grupurile hidraulice este cuprinsă între 37 kW și 181 kW.

 scule și accesorii de foraj pentru foraje de ancorare, injecții și foraje de micropiloți.

Sisteme de înmagazinare și manipulare a prăjinilor și tuburilor de foraj.

Utilajele de foraj seria KR

Mai bine de 1.500 de unități de foraj KLEMM lucrează în întreaga lume, în toate tipurile de foraje, pentru ancorare, injecții la presiuni înalte, investigarea solului, pentru micropiloți, foraje de puțuri pentru drenaje sau foraje geotermale.

Utilajele de foraj din seria KR pot fi clasificate în funcție de tipurile de lucrări executate astfel:

 Utilaje pentru foraje verticale -sunt incluse aici în special forajele de micropiloți, în spații libere, nelimitate.

 Utilaje pentru foraje în spații limitate. Pentru foraje în spații limitate, precum incinte închise sau sub poduri, se utilizează mașini KLEMM special concepute, cu masturi de mică înălțime și cu grupuri hidraulice de putere separate, comandate de la mare distanță.

 Utilaje de foraj pentru aplicații universale. Utilajele care intră în această categorie au o cinematică de poziționare a mastului spațială, care permite foraje pentru ancore la orice unghi, fără a fi necesar să se miște mașina. În același timp mastul poate fi poziționat și vertical, pentru foraje de piloți sau orizontal, pentru foraje orizontale.

 Utilaje pentru sistemul de injecții la presiuni înalte “jet grouting”. Metoda constă în execuția unui foraj de până la 36 m adâncime și destructurarea solului forat prin injectarea la presiune foarte înaltă (700 bar) a unei suspensii de ciment prin duzele speciale, existente la baza coloanei de foraj (sistem într-o fază). Injecția suspensiei poate fi însoțită de un jet de aer comprimat (sistem în două faze) sau de un jet de aer și de unul de apă (sistem în trei faze).

Utilaje pentru foraje geotermale

Firma KLEMM a dezvoltat din mașinile standard, mașini specializate pentru foraje de captare a energiei geotermale.

Echipamente de foraj atașabile pe excavator pentru foraje de ancorare, cu acționare de la instalația hidraulică a excavatorului.

Scule și accesorii

 șape și prăjini de foraj

 sisteme de alimentare cu prăjini și tuburi de foraj, dispuse în magazii speciale, montate pe utilajul de bază.

 macarale auxiliare de lucru, montate pe mașina de bază, pentru manipularea prăjinilor și tuburilor de foraj.

Pentru informații complete privind alegerea și configurarea unui utilaj de foraj KLEMM, puteți să vă adresați societății TRACTOR PROIECT COMERȚ din Brașov, distribuitor autorizat pentru România.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI