Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
FAYAT

Noua generație de stații de asfalt Top Tower

Stații de asfalt Top Tower

18.09.2012
Eugen Troiciu
Noua generație de stații de asfalt Top Tower

Construcția sustenabilă de drumuri și nevoia de economisire a energiei reprezintă preocupări majore pentru constructorii de drumuri. Echipamentele de producție trebuie adaptate pentru toate tipurile de amestecuri reciclabile, moderne, cu un consum energetic redus și în plus să încorporeze cele mai recente tehnologii proiectate pentru a optimiza costurile de producție. Aceste concepte stau la baza dezvoltării noii generații de stații de asfalt Top Tower a Grupului Fayat.

Top Tower este rezultatul a peste 50 de ani de experiență în dezvoltarea și producția stațiilor de asfalt cu amestec cald. Reprezintă de asemenea sinteza unui dialog permanent cu clienții, care a permis includerea tuturor caracteristicilor dorite ceea ce a condus la crearea unui echipament funcțional și extrem de eficient.

În fiecare etapă, inginerii Fayat Group s-au concentrat pe dezvoltarea unor soluții inovatoare proiectate pentru a-i ajuta pe clienți să producă amestecuri de asfalt de înaltă calitate la cele mai mici costuri.

Sunt oferite toate tipurile de tehnologii de producție de reciclare, speciale sau cu asfalt cald. Întregul ciclu de viață al stației de asfalt a fost reproiectat și optimizat, de la transportul și asamblarea echipamentului la întreținere și service fără a uita de managementul producției și consumul de energie.

Mixerul este pre-configurat pentru a accepta toate tipurile de aditivi solizi și fibre fără a reduce nivelul de productivitate al stației. Producția de amestecuri calde sau asfalt cu un consum energetic redus este posibilă indiferent de tehnologia folosită: introducerea nisipului umed în mixer prin circuitul de alimentare pentru asfaltul reciclat la rece, adăugarea de cristale zeolitice, aditivi lichizi pentru a reduce vâscozitatea lianților sau producția și injecția de bitum spumă.

Caracteristici

Unitatea de uscare-filtrare. Filtrul este poziționat direct peste tamburul uscătorului. Fluxul de gaze și materiale a fost optimizat, iar dimensiunile mai mici ale utilajului facilitează deplasarea echipamentelor de șantier și a vehiculelor de alimentare.

Turnul de mixare. Cu puncte de acces mai mari și mai confortabile și un nou sistem de înlocuire rapidă a ochiurilor de plasă, activitățile de service pentru turn au devenit foarte ușoare. Dozarea gravitațională a bitumului reprezintă o altă caracteristică nouă pentru stațiile Top Tower.

Mixerul. Partea esențială a Top Tower a fost complet reproiectată. Cu noile axe, paletele în formă de fagure și sistemul ingenios de etanșare, acest nou tip de mixer este mai fiabil și mai eficient.

Echipamentul de depozitare a lianților este proiectat pentru a încărca rezervoarele și a alimenta stația de asfalt în siguranță absolută. Având rezervoare verticale sau orizontale încălzite electric sau cu combustibil, echipamentul oferit este capabil să depoziteze toate tipurile de hidrocarburi și lianți sintetici.

Managementul stației de asfalt. Noul sistem de control Cybertonic gestionează toate operațiunile de calibrare, producție și  întreținere. Prietenos cu utilizatorul și fiabil, garantează urmărirea totală a parametrilor de producție.

Depozitarea amestecului de asfalt cald. Sunt disponibile mai multe variante de capacități și configurații pentru a satisface toate cerințele. Datorită design-ului modular al silozurilor de depozitare, pot fi combinate până la 3 module într-o configurație în linie sau perpendiculară.   

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI