Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expoziții internaționale

Bauma 2013, o platformă pentru industria internațională de construcții

Expoziția internațională Bauma, ediția 2013

18.10.2012
Eugen Troiciu
Bauma 2013, o platformă pentru industria internațională de construcții

Următoarea ediție a Bauma, expoziția internațională pentru utilaje și echipamente de construcții, utilaje pentru cariere și minerit și vehicule pentru construcții va avea loc între 15 și 21 aprilie 2013 în cadrul centrului expozițional din München.

 

Ediția precedentă, din 2010 a atras 3.256 de expozanți din 53 țări și peste 420.000 vizitatori din mai mult de 200 de țări. Cu o suprafață de expunere de 555.000 mp în 2010, Bauma este cea mai mare expoziție din lume.

 

Creșterea de pe piața construcțiilor la nivel mondial generează o creștere a cererii pentru produse din beton precum și componente de beton prefabricat. Această cerere determină implicit dezvoltări pentru producătorii de echipamente și stații pentru producerea acestor componente. La Bauma 2013 o gamă completă de produse noi compuse din beton și alte materiale vor fi prezente la standurile furnizorilor și al specialiștilor de astfel de componente, de la debutanți la lideri de piață.

 

Creșteri ale vânzărilor cu cinci procente

 

Federația Germană de Inginerie (VDMA) se așteaptă ca utilajele pentru producția de blocuri de beton și sisteme pentru producerea betonului prefabricat să fie un segment de creștere pentru industria utilajelor și a materialelor de construcții în acest an. Pentru 2012 federația a prevăzut o creștere cu cinci procente a volumului vânzărilor atât în domeniul materialelor de construcții cât și pentru utilajele de construcții.

 

Accent pe piețele emergente

 

Pe frontul internațional există de asemenea o piață în mișcare. Un studiu recent făcut în rândul producătorilor germani de echipamente pentru materiale de construcții, realizat de Institutul Weimar pentru Cercetări aplicate în domeniul Construcțiilor (IAB)  a relevat faptul că se așteaptă creșteri în special pe piețele străine. Cererea a fost cu precădere puternică pe piețele emergente precum China, India, anumite țări din Europa de Est  și câteva din fostele Republici Sovietice. Studiul a identificat un interes deosebit pentru sistemele de producție turcești unde expertiza de producție și serviciile sunt incluse în același pachet.

 

Mai mult beton aerat în Ucraina

 

Un proiect exemplar din regiunea fostelor Republici Sovietice este expansiunea fabricii de beton aerat din Ucraina, finalizată în luna martie a acestui an. Producătorul de sisteme Masa a Port Westfalica a crescut productivitatea zilnică a fabricii din Dnepropetrovsk de la 1.000 mc la 1.400 mc.

 

Perspective bune pentru betonul umed

 

Referitor la noile tehnologii, studiul IAB a relevat o sporire generală a interesului pieței pentru procesele de producție a betonului ud. În acest caz betonul ud este turnat în matrițe speciale flexibile care au modelate fețele interioare. Acest model rămâne încrustat pe suprafața betonului după întărire. Această tehnică permite companiilor să producă produse de înaltă calitate cu un aspect personalizat.

 

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI