Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
FAYAT

Echipamente de întreținere a drumurilor

FAYAT - Echipamente de întreținere a drumurilor

18.10.2012
Ema Stancu
Echipamente de întreținere a drumurilor

Grupul Fayat este o afacere de familie care a luat  naștere în Franța în 1957. Astăzi compania are o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro și mai mult de 15.500

de angajați.

Grupul francez găzduiește sub umbrela sa mai multe divizii, printre care și Divizia de Materiale Rutiere - DMR care cuprinde fabricanți europeni renumiți precum Ermont, SAE, Secmair, Mathieu și 3 D, (din Franta), Bomag, Breining și ATS (din Germania), Marini (din Italia) și Ravo (din Țările de Jos). Cifra de afaceri anuală a Diviziei de Materiale Rutiere este de 900 milioane de euro, aici lucrând peste 3.200 de persoane.

Principala activitate este dezvoltarea, fabricarea și vânzarea la scară mondială de echipamente și mașini pentru construcția, reabilitarea, îmbunatățirea și întreținerea drumurilor și autostrăzilor.

Experiența Rincheval și capacitatea de inovare a producătorului francez Secmair permite sectorului de echipamente de întreținere din cadrul grupului Fayat să ofere pieței specifice cea mai completă gamă de răspânditoare. Gama largă de echipamente adiționale îmbunătățește considerabil eficacitatea și profitabilitatea răspânditoarelor oferite.

Utilajele Serviroute, Eurosprayer și Edensprayer asigură un grad înalt de răspândire, mai ridicat decât standardele impuse de către normele în vigoare.

Operațiunile în cabină sunt efectuate folosind întrerupătoare, un joy-stick sau ecran tactil. Adițional, operațiunile periferice (sucțiune, desprindere liant, etc.) și cele de întreținere de rutină sunt efectuate la sol. Aceste răspânditoare sunt controlate din cabină, în condiții de maximă securitate, prevenind astfel expunerea operatorului la fum, praf și zgomot. Poziționarea rampei de răspândire este concepută astfel încât ă se reducă descărcarea de liant în mediul înconjurător cât mai mult posibil.

Serviroute

Echipamentul Serviroute este ideal pentru utilizarea împreună cu echipamente de asfaltare. Acesta combină calitatea unui repartizator tradițional de bitum cu caracteristicile de realimentare oferite de echipamentele și logistica uzuale.

Fiecare echipament Serviroute poate fi echipat în funcție de necesitățile fiecărui client fie cu benă sau platou suplimentar pentru compactor de asfalt fie cu macara sau aspirator sub șasiu.

Serviroute beneficiază și de tehnica computerizată Placide care monitorizează condițiile de punere în operă pentru o calitate ridicată și în condiții economice. Softul computerizat și sistemul digital sunt realizate conform standardelor EC. La Serviroute poate fi adaptat sistemul de operare Malaxitu.

Caracteristici tehnice:

 Rezervor de liant bituminos: 1.000 – 9.000 litri

 Rezervor de apă: 500 – 5.000 litri

 Rezervoare de combustibil: 1 sau 2 x 450 litri

 Buncăr de criblură: 1 sau 2 x 2.000 litri

 Compartimente de stocare: set de semnalizare a lucrărilor, etc.

 

MONO 500 AFU și MONO 500 FU  - echipament pentru repararea crăpăturilor și fisurilor 

MONO 500 AFU este destinat topirii și preparării bitumului utilizat în repararea crăpăturilor și fisurilor. Echipamentul realizează transferul bitumului din rezervorul de bitum pe suprafața de drum tratată. 

A fost conceput și creat de birourile de studiu conform filozofiei celor 5 E:  Esențial, Economie, Ecologie, Ergonomie, Evoluție. Echipamentele sunt realizate în 3 variante disponibile: MONO 500 AFU, MONO 500 AFU TK și MONO 500 FU.

Variantele mobile ale acestui echipament, reprezentate de MONO 500 AFU și MONO 500 AFU TK sunt dotate cu un sistem de tracțiune prin remorci cu 1 ax, respectiv 2 axe tandem care permit o autonomie semnificativă a acestora pe șantier.

Echipamentul MONO 500 FU a fost conceput pentru așezarea acestuia pe platoul unui camion sau al unei remorci.

Caracteristici tehnice:

 Grup de propulsie și pompaj

 Cuvă cu cap. de 500 litri 

 Malaxor

 Încălzire indirectă prin ulei diatermic 

 Lance pentru turnarea materialului.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI