Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Stivuitoare

STILLPalletShuttle

STILLPalletShuttle

18.10.2012
STILLPalletShuttle

STILLPalletShuttle – așa se numește cea mai recentă generație de echipamente STILL, o abordare complet nouă pe baza experiențelor acumulate cu echipamentele de tip “satelit”.  Rezultatul: o soluție avansată pentru depozitare, a cărei funcționalitate în această combinație este unică pe plan mondial.

Echipamentul se evidențiază nu numai prin utilizarea extrem de ușoară, ci și printr–un concept de securitate aprobat de Asociația Profesională de Distribuție a Mărfurilor Comerciale. La cerere acest echipament preia si operațiunea de inventariere.

Utilizare

Echipamentul STILLPalletShuttle este un sistem de încărcare / descărcare semi–automat, format dintr-un electro-cărucior-navetă (“Shuttle”) și un sistem de depozitare europaleți pe rafturi-șină, pe nivele multiple, fiecare raft având sub el șine de rulare pentru „Shuttle”. Modul de funcționare al lui STILLPalletShuttle este pe cât de simplu, pe atât de eficient: Shuttle preia europaletul de la intrarea unui raft și îl transportă automat până la celălalt capăt al raftului sau până la primul loc liber identificat pe raft, îl depozitează acolo pe șinele suport și se întoarce la intrarea raftului, ca să preia următorul europalet.

“Stivuitorul și Shuttle lucrează concomitent cu succes” descrie Gérard Lacher, managerul departamentului de sisteme intralogistice, apoi adaugă „unul din marile avantaje este că acest lucru economisește timp și bani”. Comunicarea cu echipamentele de tip satelit are loc printr-o telecomandă radio compactă.

Încărcarea și descărcarea mărfurilor se află tot timpul sub control. „Shuttle” poate să fie integrat in sistemul STILL, astfel încât gestionarea depozitului se efectuează prin STILL MMS (Sistemul de management al fluxului materialelor). Este posibilă și o gestionare complet automatizată.  În acest caz, “Shuttle” va fi comandat printr-o interfață automatizată a utilajelor standard STILL. Interfața pentru sistemul STILL de diagnoză este bineînțeles încorporată la bordul echipamentului.

Sistemul de orientare

STILLPalletShuttle are integrate funcții precum accelerarea și frânarea dinamică, poziționarea exactă la destinație, cea mai avansată tehnică de comandă, un acumulator cu tehnologie avansată din Litiu-Fier-Fosfat și un servomotor fiabil cu tracțiune integrală.

Acesta beneficiază și de o serie de funcții adiționale. STILLPalletShuttle controlează cu precizie depozitarea automată a unui număr definit de europaleți. Acest lucru facilitează munca eficientă, de exemplu la pregătirea livrărilor în ture. Un plus este parametrizarea celor mai importante setări ale sistemului: pozițiile de așteptare, timpul de așteptare, viteze de deplasare, distanțele între europaleți, toate acestea se pot adapta la cerințele clientului. „Aceste funcții garantează procese de lucru optimizate, indiferent de cerințele concrete ale clientului”, ne spune domnul Lacher.

STILLPalletShuttle poate să faciliteze angajaților nu numai încărcarea și descărcarea, ci și un alt proces de lucru: inventarierea. Prin funcția de inventariere, „Shuttle” numără automat europaleții din fiecare raft. „Această funcție determină o economie importantă de timp pentru inventarierea rafturilor foarte adânci și greu de urmărit”, după cum ne declară Gérard Lacher.

Conceptul de securitate

STILL, împreună cu Asociația Profesională de Distribuție a Mărfurilor Comerciale, a dezvoltat pentru STILLPalletShuttle un concept inovativ de siguranță. „Una din cerințele dezvoltării lui a fost detectarea cu precizie a persoanelor care staționează neautorizat în depozit, și atunci Shuttle se oprește automat”, ne descrie domnul Lacher un aspect fundamental al conceptului. Adevărata inovație a conceptului de securitate este faptul că „Shuttle”  poate să distingă între diferite tipuri de obstacole.  Acest lucru este facilitat de combinația între scanerul de tip laser SICK și palpatorul de oprire în caz de urgență. Gérard Lacher este deosebit de mândru de această soluție ingenioasă, pentru că „astfel pot fi îndeplinite complet cele mai exigente cerințe de securitate ale Asociației Profesionale, făra a periclita performanța pe ansamblu a sistemului”. Sistemele de securitate funcționează astfel: scanerul cu laser recunoaște un eventual obstacol, „Shuttle” reduce dinamic viteza până la o viteză minimă de 0,1 m/s.

Dacă palpatorul de oprire de urgență atinge un obstacol rigid, se declanșeză alarma, dar numai în cazul în care obstacolul împiedică efectiv înaintarea. „Această funcție reprezintă un avantaj decisiv, pentru că de exemplu Shuttle nu se oprește la folii de plastic care atârnă, ci trece încet pe sub ele”, explică Lacher acest mare avantaj al acestei tehnici de siguranță implementate. Se evită în acest fel o oprire totală a întregului sistem.

Astfel acest tip de echipament STILLPalletShuttle oferă clienților STILL o soluție de depozitare optimizată, multifuncțională, într-un pachet complet, soluție care este inovativă și unică la aspectele funcționalitate și siguranță.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI