Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Brett Motors

Toamna – un anotimp de pregătiri pentru iarnă

Brett Motors - pregătiri pentru iarnă

18.10.2012
Eugen Troiciu
Toamna – un anotimp de pregătiri pentru iarnă

Toamna începem să ne facem pregătirile necesare pentru întâmpinarea primilor fulgi de zăpadă. În afara cămărilor care se umplu treptat, orice gospodar se preocupă de mijloacele ce-i vor fi necesare pentru deszăpezirea și degajarea căilor de acces.

Firmele specializate pentru curățenie și deszăpezire, dar nu numai, se confruntă cu o perioadă foarte aglomerată și agitată. Drumurile comunale, aleile urbane, parcările, curțile instituțiilor publice și particulare devin tot mai congestionate și implicit sunt tot mai greu deservite, mai ales în anotimpul rece. Constatăm tot mai des dificultatea deplasării atunci când spațiile pietonale sau destinate circulației mașinilor sunt acoperite de zăpadă sau gheață. Situația uneori poate să devină chiar dramatică în cazul intervențiilor speciale.

Pentru firmele de intervenții speciale și nu numai, societatea Brett Motors vine cu o soluție eficientă și economică: un încărcător multifuncțional Mustang, care poate fi echipat cu peste 40 de accesorii.

Cu ajutorul unuia dintre aceste echipamente opționale, Mustangul se poate transforma într-un adevărat utilaj capabil să lucreze în orice anotimp. Circuitul hidrostatic al încărcătoarelor producătorului american asigură posibilitatea unei deplasări fără probleme indiferent de suprafața pe care trebuie să-și desfășoare activitatea.

Ca orice încărcător gigant pentru cariere, Mustangul poate fi echipat în afara cupelor de excavat sau de încărcat pământul și alte materiale și cu cupe speciale pentru zăpadă. Configurația specială oferă o aderență scăzută a zăpezii pe metal și acest avantaj este foarte cunoscut pentru deservenți.

Vedem frecvent la lucru tractoare, utilaje și mașini echipate cu lame tip buldozer specializate pentru pământ. Lama clasică de zăpadă pe care v-o poate oferi și Brett Motors  este foarte simplu de recunoscut deoarece este în așa fel realizată încât să poată crea acel ,,val de zăpadă’’ care poate fi înlăturat pe o parte sau pe ambele părți ale utilajului purtător (dacă este lama în V). Orice lamă de zăpadă poate proteja obstacolele întâlnite la suprafața solului și este semnalizată pentru a putea fi observată în timpul ninsorii.

Zăpada afânată și în strat subțire, poate fi curățată și folosind vechea perie rotativă foarte des întâlnită la lucru pe șinele de tramvai sau cale ferată.

Un încărcător Mustang poate să intervină și atunci când trebuie împrăștiat materialul antiderapant prin atașarea clasicei sărărițe. Acest echipament are o turbină de răspândire cu două posibilități de acționare: electrică sau hidraulic. Alegerea se face în funcție de materialul  împrăștiat și de raza de împrăștiere dorită. Dar cel mai eficient echipament pentru sezonul de iarnă este turbofreza de zăpadă, un accesoriu puternic, fiabil și cu performanțe extraordinare.

În anotimpul rece aceste încărcătoare multifuncționale pot schimba cu ușurință cupa specială de zăpadă cu unul din următoarele echipamente specializate pentru zăpadă:

 lama de zăpadă – clasicul echipament pentru îndepărtarea stratului de zăpadă pe orice parte a mașinii purtătoare. Ca orice lamă de zăpadă poate proteja obstacolele întâlnite la suprafața solului și are semnalizare gabaritică

 lama de zăpadă în V – care în afară de degajarea zăpezii pe ambele părți laterale, poate să adune zăpada prin diverse orientări datorită acționării hidraulice a celor două părți care o compun

 peria unghiulară – este echipamentul care în afara gunoiului poate înlătura și zăpada proaspăt căzută

 sărărița – înlătură gheața și stratul mic de zăpadă, sau previne formarea lor prin împrăștierea materialului antiderapant. Raza de împrăștiere poate fi controlată în funcție de turația turbinei de răspândire.

 turbofreza de zăpadă – care este un echipament, puternic, eficient și cu performanțe de neegalat în lucrările de degajare a zăpezii.

Brett Motors oferă tuturor celor interesați asistență tehnică de specialitate, recomandând împreună cu producătorii, echipamentele optime pentru orice tip de lucrări.

Caracteristici

turbofreză de zăpadă:

 Lățimea de lucru cuprinsă între 1.200 – 2.100 mm;

 Înălțimea stratului înlăturat în deplasare continuă până la 900 mm;

 Rotirea coșului de împrăștiat zăpada se realizează pe 280°;

 Reglarea deflectorului se face astfel încât zăpada poate fi aruncată la o distanță cuprinsă între 1–13 m;

 Capacitatea de înlăturare a zăpezii poate fi cuprinsă între 900 – 2.200 mc/h.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI