Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare

Bene basculante marca HIAROM

21.01.2013
Andreea STELEA
Bene basculante marca HIAROM

Firma Hiarom Invest SRL si-a inceput activitatea in 2007 cu distributia de macarale hidraulice Hiab, din Suedia. Dupa doi ani de succes pe piata, in 2009, Hiarom decide sa-si ramifice activitatea, astfel ca, a fost infiintata divizia de suprastructuri, care se ocupa cu proiectarea, constructia, montarea si repararea de suprastructuri pentru autovehicule comerciale. La finele anului 2009, an in care toata piata de transport si constructii a inceput sa resimta regresul economic, Hiarom Suprastructuri avea produse si montate 11 unitati.

In intervalul de timp 2010 - 2011,compania a produs peste 90 de suprastructuri. Din punct de vedere al productiei inregistrate pana in momentul de fata, trebuie spus ca aceasta este la jumatate din ceea ce Hiarom poate produce intrun singur an, capacitatea de productie fiind de pana la 150 de unitati pe an, in functie de specificatie.

Pe langa suprastructurile forestiere,care practic au consacrat activitatea Hiarom, divizia de suprastructuri mai produce si monteaza basculante destinate autovehiculelor cu masa totala cuprinsa intre 3,5 si 18 tone, cu capacitati intre 3 si 7 mc,cu doua sisteme de basculare, pe spate sau pe trei parti. Basculantele pe trei parti sunt echipate standard cu obloane cu dubla deschidere (de sus in jos si de jos in sus), cu stalpi centrali si spate demontabili, cilindrii hidraulici Penta sau Hyva si echipamente hidraulice si pneumatice de la Bezares.Obloanele laterale pentru basculantele pe trei parti sunt fabricate de firma austriaca Furhmann, asigurand o greutate proprie scazuta si o rezistenta foarte buna.La confectionarea basculantelor se folosesc oteluri de inalta calitate care ofera rezistenta si o longevitate crescuta.

Toate basculantele sunt prevazute standard cu limitator de cursa, limitator de presiune si bolturi cu sistem de siguranta, astfel incat sa nu fie posibila fixarea accidentala a platformei in diagonala.

Din punct de vedere structural, in varianta standard, basculantele sunt construite din sasiu auxiliar construit individual din otel S355J2 cu grosimi de 6 pana la 8 mm,in functie de capacitatea benei. Sasiul este construit conform recomandarii si instructiunilor producatorului autosasiului,cu prindere elastica in partea din fata.Obloanele laterale cu dubla deschidere, neimpartite vertical; deschidere manuala centralizata in partea de jos si sus. Acestea sunt profilate la diferite unghiuri in vederea ranforsarii si rigidizarii.Oblonul spate este cu deblocare manuala in partea de jos si sus, fiind sustinut in balamale cu dublu sens fixate pe stalpi in timp ce oblonul din fata este fix,fiind prevazut cu aparatori pentru cabina. Bolturile pentru blocaj in vederea bascularii trilaterale au sistem uni – lock. In standard intra, de asemenea, intrerupator terminal hidraulic,pentru basculare, prevazut cu cablu de siguranta, cilindru hidraulic pentru basculare trilaterala, ce are capacitate de ridicare variata 8, 13,15 tone in functie de capacitatea benei, asezare elastica in punctele de contact dintre bena si sasiul auxiliar precum si vopsirea suprastructurii in 3 etape (2 grunduire si 1 vopsea finala) fapt ce-i confera o protectie sporita la coroziune. 

Printre clientii care au achizitionat bene basculante de la Hiarom,putem enumera: General MPM Impex,Tancrad Construct, Aedificia, Delta Agregate, General Electric.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI