Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

AIC Trucks - Mereu în sprijinul clienţilor

AIC Trucks - Mereu în sprijinul clienţilor

Anul 2023 a fost unul plin de provocări și realizări pentru echipa AIC TRUCKS importator exclusiv al brandului Ford Trucks în România. Ford Trucks s-a menținut în topul alegerilor clienților, în România, atât pe segmentul de vehicule specializate, cât și pe cel de construcții, cu un plan ambițios de a-și extinde cota de piață în segmentul autotractoare pentru transport internațional.

În decursul anului AIC Trucks a continuat strategia orientată în jurul clientului, printr-un plan de dezvoltare axat pe patru direcții: completarea portofoliului de produse reprezentate pentru a acoperi toate segmentele pieței de vehicule comerciale; dezvoltarea rețelei de service, dezvoltarea serviciilor financiare și implementarea unui proces complex de digitalizare.

Răzvan Szilagyi s-a alăturat echipei AIC TRUCKS în rolul de Director General Adjunct, începând cu luna septembrie a anului 2023. Acesta a preluat responsabilitatea activităţilor comerciale precum şi a unor proiecte strategice, strâns legate de dezvoltarea companiei. Compania îşi propune dezvoltarea unui ecosistem care să ofere echipamente şi serviciile conexe companiilor din industria transporturilor, a construcţiilor şi a serviciilor municipale specializate.

"M-am alăturat AIC Trucks România pentru că mi-au plăcut foarte mult planurile, curajul şi energia pe care le-am găsit aici. Avem o şansă unică de a contribui la transformarea ecosistemului transporturilor, într-un context în care tranziţia la o economie verde este susţinută de noile tehnologii. vehicule electrice, pilot automat, transport as a Service, sunt câteva dintre lucrurile care m-au făcut să îmi doresc să fiu aici. Într-o notă personală, am plecat din sistemul financiar pentru că mi-am dorit să fiu mai aproape de ce înseamnă economia reală sau, cum spunem noi… “la firul ierbii”. Valorizarea sinergiilor dintre toate diviziile companiei, a completării portofoliului de branduri, a dezvoltării serviciilor post vânzare, şi cele financiare, reprezintă un obiectiv provocator care necesită o muncă extraordinară de echipă şi o viziune comună." - Răzvan Szilagyi, Deputy CEO, AIC Trucks România

Răzvan are o experienţă de 20 ani în domeniul serviciilor financiare, în zone precum Pieţe de Capital şi Investiţii. A lucrat în cea mai mare parte a timpului direct cu clienţii, atât de tip Corporate, cât şi Retail. A avut o contribuţie importantă la promovarea educaţiei financiare în România, fiind parte din conducerea unor organizaţii profesionale relevante (CFA România, Asociaţia Administratorilor de Fonduri). Răzvan are cunoştinţe foarte bune de Guvernanţă Corporativă, atât ca experienţa de membru în consilii de administraţie cât şi academic, urmând studii de specialitate la Henley Business School. Pentru o astfel de strategie complexă de dezvoltare este foarte importantă experienţă şi viziunea lui Răzvan Szilagyi.

Un plan ambițios bazat pe servicii care aduc valoare adăugată clienților și o digitalizare complexă a tuturor proceselor companiei, va permite că cifra de afaceri AIC Trucks să crească. În acelaşi timp compania va investi în finanțarea creșterii organice a operațiunilor existente, precum și pentru achiziția altor business-uri în sinergie cu compania. O gamă extinsă de produse, lansarea și dezvoltarea Serviciilor Financiare, extinderea rețelei proprii de service și digitalizarea tuturor proceselor companiei, vor constitui baza acestei creşteri.

În anul 2023 în portofoliul companiei au fost adăugate mărcile Otokar (autobuze şi camioane Atlas) şi Piaggio Commercial pentru a veni cu răspuns la nevoile clienţilor din segmente extinse. Astfel acum AIC TRUCKS îndeplinește cererea pentru segmentul de autobuze, cât și cel de camioane ușoare.

România este a treia cea mai mare piață de export pentru Otokar - marcă aflată în top preferinţe mărci de autobuze timp de 14 ani consecutiv în Turcia - peste 1000 de autobuze Otokar funcționează acum în România. Din 2018, autobuzele Otokar aflate în transportul public din București au parcurs 113 milioane de km. Investind în vehicule cu combustibil alternativ, Otokar este unul dintre producătorii de autobuze care are cea mai mare gamă de vehicule electrice în portofoliu. Compania a primit comenzi pentru autobuzele sale CNG și electrice din România. Deținând unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare automotive din Turcia, cheltuielile pentru acest domeniu ale Otokar reprezintă 7% din veniturile sale. În ultimul deceniu, cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare ale companiei au ajuns la 307 milioane de euro în total.

"Mă bucură să îl avem pe Răzvan în echipă. Avem planuri mari, de dezvoltare strategică şi cred că, în această formulă, avem toate ingredientele necesare pentru succes. Este momentul ca ecosistemul pe care l-am creat să treacă la un nou nivel. Vrem să oferim clienţilor noştri toate serviciile de care au nevoie: de la camioane performante, servicii post vânzare, service, până la servicii de finanţare. Fiind profesionişti în ceea ce facem, ne ajutăm clienţii să aibă succes în ceea ce fac. Atunci când ei câştiga, câştigăm şi noi şi viceversa. Am mare încredere că această strategie, o echipă profesionistă şi dedicată şi o viziune comună ne vor duce la împlinirea obiectivelor." - Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks

AIC Trucks în dinamică. Extinderea rețelei de service

AIC Trucks a inaugurat un nou service Ford Trucks la Craiova, alături de partenerul local Ascet. Această extindere subliniază angajamentul Ford Trucks de a răspunde cerințelor tot mai mari ale economiei în plină expansiune a României. S-a realizat astfel o completare a rețelei de service, clienții având acum un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin cei 22 de parteneri de service și centre proprii, situate în: București, Brașov, Deva, Arad, Constanța, Focșani, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Cluj, Pitești, Ploiești, Galați, Turda, Târgu Mureș și Piatra Neamț. AIC Trucks are o direcție strategică de a nu avea o distanță mai mare de 150 km între service-uri.

Ford Trucks rămâne în topul preferințelor clienților din România, atât pe segmentul de vehicule specializate, cât și pe cel de construcții, cu un plan ambițios de a-și extinde cota de piață în segmentul autotractoare pentru transport internațional.

Cefin Trucks, divizia de camioane rulate, parte a AIC Trucks, integrează servicii de cumpărare, trade-in și vânzare de camioane și semiremorci second hand multibrand.

 

 

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult