Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

AMPLĂ PREZENTARE DE MAȘINI LIEBHERR DE TERASARE ȘI MANIPULARE A MATERIALELOR LA SVENSKA MASKINMÄSSAN 2022 - Part. II

AMPLĂ PREZENTARE DE MAȘINI LIEBHERR DE TERASARE ȘI MANIPULARE A MATERIALELOR LA SVENSKA MASKINMÄSSAN 2022 - Part. II

Svenska Maskinmässan, este un renumit târg de mașini și utilaje pentru construcții, ce a avut loc la Stockholm, Suedia, în perioada 2 - 4 iunie 2022. Târgul suedez a reprezentat și anul acesta o oportunitate pentru Liebherr, care și-a putut prezenta, într-o zonă expozițională de 2000 m², un portofoliu extins de mașini de terasament și de manipulare a materialelor, dezvoltate pentru o gamă largă de aplicații. Pe lângă o expunere statică a mașinilor, vizitatorii târgului au putut vedea unele dintre mașini în acțiune, într-o zonă demonstrativă.

BULDOZERELE DE GENERAȚIA A 8-A OFERĂ CLIENȚILOR NOI PERSPECTIVE

Un buldozer Liebherr PR 736 G8 a fost expus la târg. Buldozerele din noua generație a 8–a sunt echipate cu puternicele motoare diesel Common- Rail produse de Liebherr. Respectarea nivelului de emisii UE S tage V este asigurată în întreaga flotă de filtrul SCR, un element combinat care cuprinde filtrul de particule diesel și convertorul catalitic SCR. Operarea electronică face ca răspunsul și viteza
echipamentelor din față și din spate să poată fi adaptată în mod flexibil la condițiile de funcționare și la nevoile operatorului.

De asemenea, sistemul hidraulic de lucru inteligent permite integrarea comenzilor mașinii 2D și 3D și, în plus, dispune de funcții de asistență, cum ar fi golirea lamei cu funcție de vibrație, poziție de parcare pentru scarificatorul din spate și ridicarea automată a lamei la mers înapoi. Noile sisteme de asistență ale buldozerelor din generația a 8-a fac disponibile mai multe niveluri de asistență pentru operator: Sistemul „Free Grade” pentru stabilizarea activă a lamei în timpul nivelării fine și sistemul „Definition Grade” pentru poziționarea automată a lamei atunci când se lucrează suprafețe în 2D. Două circuite independente cu senzori integrați permanent (senzori giroscopici și de inerție), sunt utilizate pentru a stabiliza poziția lamelor după cele trei axe – x, y și z.. Împreună cu propulsia hidrostatică și centrul de greutate optimizat, această caracteristică de lucru permite viteze deosebit de mari de nivelare și rezultate extrem de precise. În plus, opțiunea 3D Grade oferă un control al mașinii GPS, montat din fabrică de la Topcon – complet integrat și calibrat din fabrică. Pe lângă aceasta, kiturile Ready permit montarea simplă a celor mai recente sisteme de control 2D și 3D de la Trimble și Leica.MANIPULATOARELE TELESCOPICE PENTRU OPERAȚIUNI INDUSTRIALE GRELE IMPRESIONEAZĂ VIZITATORII

La Svenska Maskinmässan 2022, Liebherr a expus și manipulatorul telescopic T 60- 9s. Pe lângă transmisia hidrostatică ce asigură continuitate în deplasare și sistemul hidraulic de lucru de înaltă performanță, manipulatoarele telescopice Liebherr obțin rezultate excepționale datorită sistemelor de asistență integrate, precum „Auto Power”, „Load Moment Plus” și întoarcerea cupei programabilă, care sporesc productivitatea, precum și a sistemelor inteligente de siguranță, cum ar fi „Auto Hill Assist” și sistem de avertizare la suprasarcină.

Transmisia hidrostatică deosebit de eficientă asigură o viteză maximă efectivă de 40 km/h. Sunt disponibile și variante cu viteza maximă de 20 km/h și 30 km/h. Viteza de deplasare poate fi reglată liber și cu funcția opțională „Auto Power”, indiferent de puterea necesară în sistemul hidraulic de lucru. La acționarea joystick-ului turația motorului crește automat, indiferent de viteza de deplasare. Sistemul standard „Hill Assist”, care activează automat frâna de parcare, asigură confort maxim la volan și siguranță atunci când deplasarea se face pe terenuri în pantă. Sistemul hidraulic de lucru de înaltă performanță instalat este gestionat electronic, iar distribuția debitului independentă de sarcină asigură mișcări puternice de lucru, simultane, dar și rezerve de putere suficiente.

DEZVOLTATĂ PENTRU CELE MAI DIFICILE OPERAȚIUNI OFF-ROAD: BASCULANTA ARTICULATĂ TA 230 LITRONIC

După lansarea online de succes a produsului la sfârșitul anului 2020, basculanta articulată TA 230 Litronic a fost acum prezentată și publicului comercial suedez la Svenska Maskinmässan. Aceasta este un vehicul din categoria de 30 de tone destinată pentru cele mai grele operațiuni off-road. Robusta basculantă articulată este concepută în primul rând pentru transportul materialelor excavate și pentru industria minieră. De asemenea, se dovedește un ajutor util în pr oiecte majore de infrastructură. Datorită profilului optim de degajare, această basculantă poate fi utilizată și pentru aplicații speciale, cum ar fi construcția de tuneluri.

Noul design din zona frontală garantează garda la sol maximă și, prin urmare, performanțe excelente în teren accidentat. Transmisia Powershift este situată sub cabină, iar sistemul de tratare a gazelor de eșapament este poziționat în mod compact și sigur în spatele cabinei operatorului, permițând un unghi larg de înclinare. Articulația rotativă solidă oferă, de asemenea, o capacitate optimă de deplasare off-road. Ea permite mișcări independente față și spate pentru a asigura o manevrabilitate maximă. Articulația pivotantă puternică și cu blocare pozitivă cu rulment cu role conice este perfectă pentru sarcinile de forfecare care apar în timpul utilizării, rezistă la sarcini maxime și oferă o distribuție optimă a forței.

În TA 230 Litronic este instalat un motor puternic pentru vehicule non-rutiere, cu 6 cilindri, o cilindree de 12 l și puterea de 265 kW / 360 CP, care respectă cerințele standardului UE Stage V privind emisiile de gaze de evacuare. O transmisie automată Powershift cu opt trepte, robustă și eficientă, asigură o distribuție optimă a forței. Controlul automat al tracțiunii este disponibil și sub forma diferențialelor blocabile longitudinale, cu control activ. De îndată ce alunecarea are loc la o osie, cuplul este transferat inteligent asupra axei sau axelor cu tracțiune.

Bena adâncă și robustă este proiectată pentru transportul eficient al unei încărcături utile cu o masă de până la 28 de tone. Au fost aduse numeroase îmbunătățiri pentru a asigura o încărcare și o descărcare rapidă și eficientă, precum și pentru transportul în siguranță al materialului. Partea din față a benei este dreaptă, iar pragurile sunt joase, astfel încât încărcarea cu un încărcător pe roți, de exemplu, este ușor posibilă pe toată lungimea.

În timpul procesului de încărcare, un sistem inovator de cântărire, instalat standard, arată sarcina utilă curentă pe afișajul din cabina operatorului. O lumină semnalizând gradul de încărcare, opțională, situată pe ambele părți, în partea din spate a cabinei operatorului, arată nivelul de încărcare în exterior. Cabina operatorului nou proiectată, este spațioasă și oferă condiții ideale pentru o muncă confortabilă și sigură. Geamurile panoramice excelente, fără stâlpi care să deranjeze vizibilitatea și capota scurtă și înclinată, oferă șoferului o vedere optimă asupra zonei de conducere, de lucru și de articulare a mașinii. În cabina izolată fonic, elementele de control ergonomice facilitează operarea intuitivă a mașinii. Diversele zone și spații de depozitare extind foarte mult oferta de spațiu util. Un nou concept de iluminare cu faruri cu LED asigură, de asemenea, o mai bună vizibilitate și siguranță, atât pentru operatorul mașinii, cât și pentru toată lumea din zona exterioară.SPECIAL CONCEPUTE PENTRU OPERAȚIUNI DE RECICLARE: LH 18 M INDUSTRY LITRONIC ȘI LH 26 M INDUSTRY E

Pe lângă mașinile pentru lucrări de terasare, producătorul german Liebherr a prezentat la Svenska Maskinmässan 2022 și două mașini pentru manipularea materialelor, excavatoarele industriale LH 18 M Industry și LH 26 M Industry E, ideale pentru operațiuni diverse din domeniul reciclării și gestionării deșeurilor. LH 18 M Industry este cel mai compact reprezentant al gamei de mașini de manipulare a materialelor fabricate de Liebherr. LH 26 M Industry E, varianta electrică pentru manipularea materialelor, a putut fi văzut la lucru în zona demo.

Excavatorul industrial LH 18 M Indus try are o masă operațională cuprinsă între 17 000 și 18 000 k g, puterea motorului de 105 kW / 143 CP și îndepline ște cerințele nivelului de emisii UE S tage V. Mașina este disponibilă și cu omologare pentru utilizare pe drumurile publice, permițând schimbări flexibile de locație. Cabina operatorului, cu un design ergonomic, este dimensionată generos oferind operatorului un nivel ridicat de calitate a muncii și un c onfort maxim. În plus, elementele de comandă și control aranjate ergonomic și afișajele cu ecran tactil facilitează operarea mașinii.

Modelul LH 18 M Indus try impresionează prin gradul ridicat de finețe cu care se poate lucra cu el, aceasta datorându-se reglajului optim între motor, supapele de control și comenzile proporționale. În plus, comenzile proporționale standard asigură acționarea convenabilă și sigură, cu ajutorul joystickurilor, a direcției, ridicării cabinei și stabilizatoarelor. Totodată, designul mașinii orientat spre service facilitează timpi scurți de întreținere și reduce timpii neproductivi.

Toate punctele de service de zi cu zi sunt accesate rapid, în siguranță și ușor de la sol. Varianta electrică Liebherr LH 26 M Industry E impresionează prin concepția bine gândită până la cel mai mic detaliu. Conceptul inovator de antrenare include motorul electric Liebherr de 90 kW, care asigură cicluri puternice și dinamice de lucru, menținând în același timp costurile de întreținere și emisiile de zgomot scăzute. În plus, conceptul de acționare include un motor electric suplimentar pentru consumatorii auxiliari, asigurând o distribuție țintită a puterii și o eficiență energetică maximă.

Tehnologia sofisticată a convertizorului de frecvență permite ca turația motorului să fie ajustată individual pentru utilizarea corespunzătoare a mașinii. În plus față de simpla adaptare la toate rețelele electrice comune din întreaga lume, convertizorul de frecvență se caracterizează și printr-o reducere substanțială a costurilor de exploatare. Acest lucru se realizează prin prevenirea vârfurilor de curent de pornire cu o ușoară intensificare la pornire și conservarea corespunzătoare a componentelor de transmisiei hidraulice. Alimentarea prin cablu funcționează cu un sistem de înfășurare a cablurilor care permite mașinii să se deplaseze în siguranță pe o rază de lucru de 40 m sau mai mult, la cerere.

Exemple de posibile aplicații în domeniul reciclării sunt manipularea, descărcarea și sortarea deșeurilor de hârtie, deșeurilor de lemn și materialelor reziduale. În aceste aplicații accentul se pune pe nivelul ridicat de disponibilitate a mașinilor de manipulare a materialelor. Ambele mașini sunt echipate cu un ventilator reversibil, rabatabil și o grilă de protecție cu ochiuri apropiate, pentru o curățare rapidă și simplă. Sensul de rotație al ventilatorului poate fi inversat pentru a facilita curățarea radiatorului și grilei de protecție, mărind astfel timpul de lucru productiv. În plus, LH 26 M Indus try

E dispune de un compresor extern de aer condiționat. Acest lucru maximizează fluxul de aer din radiator și unitatea ventilatorului pentru a garanta un nivel ridicat de fiabilitate chiar și în c ondiții de praf intens.

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult