Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

CONTAINERE ȘI ECHIPAMENTE PENTRU ECOINSULE PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

CONTAINERE ȘI ECHIPAMENTE PENTRU ECOINSULE PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Aproape 14.000 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor trebuie puse în funcțiune până în iunie 2026 conform țintelor asumate prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin intermediul acestei măsuri vor fi sprijinite activități/acțiuni specifice pentru înființarea și dotarea de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere), pentru următoarele fluxuri de deșeuri colectate separat:
• deșeuri de hârtie și carton;
• deșeuri de plastic;
• deșeuri metalice;
• deșeuri de sticlă;
• deșeuri biodegradabile;
• deșeuri reziduale.

Containerele care deservesc echipamentul de salubrizare se caracterizează prin:

• Diversificarea gamei de produse: containerele produse sunt de mai multe tipuri, fiecare având destinația de utilizare conform cerințelor pieței – containere stradale, îngropate, platforme.

• Poziţionare: containerele pot fi dispuse unul lângă altul şi cu ghidaje speciale de aliniere dotate cu terminale, se poate asigura o poziție fixă pentru ecopunct.

• Întreţinere: proiectarea atentă a containerelor și utilizarea materialelor de înaltă calitate împreună cu metodele de manipulare și golire a acestora, fac în aşa fel încât să nu fie ne cesare operațiuni de întreținere.

• Rezistenţă: Containerele sunt produse exclusiv din oțel, ceea ce garantează utilizarea lor chiar şi în urma incendiilor sau vandalizării.

• Curăţare facilă: în timpul fazei de golire, deşeurile sunt eliberate din partea inferioară a containerului. Această condiție permite asigurarea unei mai bune curățări și o igienă ridicată a gurii de introducere, partea din container cea mai expusă contactului cu utilizatorii. Containerele pot fi spălate intern şi extern cu echipamente dedicate capabile să asigure igiena şi curățenia.

• Retenţie de lichide: având în vedere posibilitatea de a reține orice tip de deşeuri, containerele produse au fost dotate cu fund etanş capabil să prevină scurgerea levigatului.

• Personalizare: Containerele pot fi personalizate la cerere sau pentru a satisface nevoi speciale.

TIPURI DE CONTAINERE PENTRU ECOINSULE INTELIGENTE

Containerele Underground (subterane) au fost concepute pentru a se integra mai bine în peisajul din jur (piețe, străzi, centre istorice). Acestea prevăd introducerea în subsol a unui container de oțel de 5 sau 3 m3 cu golire mecanică, cu prindere din partea superioară şi golire prin partea inferioară, în conformitate cu SN 13071.

Containerele de suprafaţă (supraterane) sunt concepute pentru oraș și pentru utilizatorii casnici, fiind disponibile în versiunea standard (2250, 3000 și 3750 litri) și în versiunea mică (1500, 2100 și 2700 litri).
Pot fi amplasate cu ușurință atât în contexte urbane noi, cât și în contexte istorice, forma paralelipipedă și modularitatea lor permit concentrarea unor volume mari de deșeuri și material reciclabil în câțiva metri pătrați. Fiecare dintre containerele care alcătuiesc insula ecologică are o deschidere specifică pentru introducere:

• Deschidere cu gură de introducere culisantă. Deschiderea cu uşa culisantă, realizată în principal din oțel inoxidabil, este prevăzută cu mâner anti-tăiere cu margini rotunjite, iar deschiderea acesteia se face prin împingere în sus. Un amortizor încetineşte şi frânează cursa atât în faza de deschidere cât şi în faza de închidere. Acest tip ar putea permite limitarea volumului de deşeuri ce poate fi plasat în interiorul containerului, utilizatorul fiind obligat să limiteze volumul de deşeuri conferit în funcție de lățimea deschiderii. O nouă identificare a utilizatorului este obligatorie pentru a permite introducerea altor deșeuri.

• Deschiderea cu gura de introducere tip tambur cu volum de 30 l sau 40 l realizată din oţel inoxidabil cu pereţi dubli ce limitează volumul de deşeuri introduse la fiecare accesare . Aceasta permite golirea automată incontainer a deşeurilor depuse de utilizator odată cu închiderea tamburului. Realizată din material rezistent la intemperii în conformitate cu standardele europene.

Platforme încasetate
Platformele pot fi realizate prin alipirea mai multor module, fixate între ele cu şuruburi, elementele de fixare vor fi vizibile doar la interior. Ansamblul permite posibilitatea de a suplimenta sau elimina module în funcţie de necesitate.

Dimensiuni aproximative 1 modul:
*Lungime: 1190 mm,
*Adâncime: 1510 mm,
*Înălţime: 2300 mm.

Platformele vor fi realizate din 6, 5, 4 şi 3 module, lungimea totală a platformelor determinându-se prin înmulţirea numărului de module cu lăţimea acestora de minim 1190 mm.

OPŢIUNI PENTRU GESTIONAREA INTELIGENTĂ A INSULELOR PENTRU DEŞEURI

În timpul ciclului de golire, antena circulară amplasată pe sistemul de cuplare, prin unde radio la frecvenţă joasă (125 kHz) (sau în frecvenţa UHF 868 MHz) activează dispozitivul TAG pasiv, amplasat pe container. Citirea codului unic împreună cu datele despre cântărire sunt stocate și trimise către software-ul de gestiune.

Sistemul de cântărire se folosește de principiul cedării celulelor de sarcină cu știfturi situate în interiorul suportului sistemului de cuplare și efectuează detectarea greutăţii în mod dinamic cu echipamentul în mișcare în timpul fazelor de manipulare a containerului. În timpul ciclului de prindere și ridicare, containerul este supus cântăririi în 2 faze distincte, în timpul manipulării la sarcină maximă și în timpul operaţiunilor de repoziţionare.

De asemenea, PLC recunoaște și prelucrează datele colectate, furnizând numărul de
serie, tipul deșeului, partea de prindere a containerului, nr. progresiv ciclu, cântărire unică și totală (la depozitare) etc. Datele obţinute în urma cântăririi sunt afișate pe tabloul de comandă al echipamentului Easy, fiind controlate și monitorizate continuu de către șofer/lucrător.

Datele de cântărire sunt detectate automat în timpul unui ciclu de lucru. Se poate imprima un bon cu datele de cântărire și cele preluate din TAG-ul (eticheta) containerului.

Identificarea utilizatorilor autorizați se face prin intermediul unui card personal din plastic echipat cu un transponder RFID contactless. Programarea și funcţionarea dispozitivelor permit gestionarea a 4 niveluri de recunoaștere pe lângă identificarea utilizatorului.

În mod normal, sunt utilizate următoarele niveluri:

1. UTILIZATOR - în cadrul fiecărui UTILIZATOR este posibil să se diferenţieze TIPUL de utilizator, de exemplu următoarele niveluri de identificare:
• UTILIZATOR CASNIC:
• UTILIZATOR NON-CASNIC (firme: meșteri, comercianţi);
• UTILIZATOR CU DIZABILITĂȚI;
• Un caz suplimentar disponibil customizabil.

2. LOCALITATEA
3. ZONA
4. SUB-ZONA (de exemplu CONDOMINIU cu o pluralitate de utilizatori casnici/Compania sau Clientul/Operatorul său Persoană responsabilă cu întreţinerea).

  

AUTOSPECIALE COMPATIBILE CU SISTEMELE DE ECOINSULE PENTRU DEŞEURI

Autospeciala compactoare fixă sau cu macara
Indiferent că vorbim de modele cu sistem fix sau modele cu macara (amplasată fie între suprasructură şi cabină, fie în spatele suprastructurii) posibilităţile disponibile sunt multiple, în funcţie de nevoile ariei de deservire.

Autospeciala hooklift cu macara pentru container
Acestea sunt special concepute cu sisteme cu cârlig pentru încărcarea şi descărcarea containerelor, având capacitate de încărcare de 3.000 – 7000 kg.

Autospeciala macara automatizată
Echipament bilateral mono operator de colectare a deșeurilor instalat pe un șasiu rutier, capabil să manipuleze și să golească automat containerele de colectare a deșeurilor echipate cu cârlig tip ciupercă. Echipamentul prevede ca întregul proces de prindere a containerului, golirea și repunerea în poziţia iniţială, să fie efectuate de un singur operator, care lucrează direct din cabina vehiculului cu ajutorul comenzilor.

Într-un ciclu automat este posibilă preluarea și reintroducerea, fără nici un fel de impact sau deteriorare, a containerelor poziţionate în baterie, cu o distanţă între unul și celălalt apropiată de zero, optimizând astfel spaţiile ocupate în lăţime, obţinându-se o mai mare siguranţă (este împiedicată trecerea oamenilor între un clopot şi altul).

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult