Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

DAF LA BAUMA 2022 - START THE FUTURE IN CONSTRUCTION

DAF LA BAUMA 2022 - START THE FUTURE IN CONSTRUCTION

DAF și-a prezentat camioanele din noua generație, destinate segmentului de construcții, la Bauma 2022, cel mai mare târg din lume pentru industria construcțiilor, desfășurat la München, Germania, în perioada 24 - 30 octombrie. Noile DAF XDC și XFC își împărtășesc ADN-ul cu „Camioanele internaționale ale anului” 2022 și 2023, DAF XD, XF, XG și XG+, introducând cu această ocazie noi standarde în ceea ce privește eficiența, siguranță și confortul șoferului.

Desfășurat înainte de Bauma 2022, la Hanovra, Germania, în perioada 20 – 27 septembrie, târgul comercial IAA Transportation 2022, a însemnat pentru DAF, al doilea an consecutiv, recunoașterea oficială, la nivel internațional, a capacității companiei de a stabili un nou punct de referință în clasa camioanelor de distribuție de ultimă generație, cu modelul DAF XD care s-a dovedit că a adus cea mai semnificativă contribuție la eficiența transportului rutier.

Pe baza regulilor „International Truck of the Year” (ItoY), un juriu format din 24 de editori de vehicule comerciale și jurnaliști seniori, reprezentând 24 de reviste importante de camioane din întreaga Europă, a analizat mai multe criterii critice, inclusiv inovație tehnologică, confort, siguranță, manevrabilitate, economie de combustibil, „amprentă” de mediu și costul total de proprietate (TCO), pentru a stabili punctajul câștigătorului. Cu un scor de 134 de puncte, seria de distribuție a producătorului olandez de camioane a fost declarată câștigătoare.

DAF XDC cu 2, 3 și 4 axe și DAF XFC sunt disponibile cu tracțiune simplă sau dublă. Ambele autocamioane de construcții sunt proiectate special pentru lucrări grele în condiții dificile. DAF XDC și XFC au un unghi de atac mare, de 25 de grade, și o gardă la sol uriașă, de 33 până la 39 de centimetri, în funcție de specificație. Vehiculele de construcții DAF au un design robust, cu o bară de protecție solidă, formată din trei piese ambutisate de oțel, o grilă radiator cu lamele negre și, în dotare standard, cu o placă de oțel care protejează radiatorul.Greutatea redusă a șasiului echipat, dar extrem de robust, asigură o sarcină utilă maximă. Vehiculele reprezintă șasiul ideal pentru carosare de basculante, betoniere, ridicătoare de containere, cu brațe hidraulice cu cârlig și alte caroserii specifice unor variate aplicații. La fel ca frații lor pentru transportul pe drumuri asfaltate, noua generație DAF XDC și XFC utilizează noile motoare PACCAR MX-11 și MX-13. Acestea oferă puteri de până la 390 kW/530 CP. Toate vehiculele DAF destinate sectorului de construcții sunt echipate cu cutia de viteze automatizată TraXon și dispun de o setare specială „off-road”, pentru o performanță optimă de schimbare a vitezelor pe terenuri dificile. Schimbările de viteze sunt extrem de rapide, chiar și la turații ridicate, pentru performanțe maxime pe teren greu sau accidentat. În plus, XDC și XFC selectează întotdeauna în mod automat treapta de viteză corectă pentru drum. De asemenea, sunt noi și funcțiile "ASR Off" și "Rock Free" pentru o tracțiune optimă pe suprafețe de drum alunecoase sau pentru deplasare, de exemplu, pe nisip sau pietriș și pentru a facilita balansarea rapidă pentru a ajuta la eliberarea vehiculului în circumstanțe extrem de dificile.

Simplitatea montajului unei caroserii este de neegalat datorită, printre altele, dispunerii extrem de flexibile a componentelor pe șasiu, cum ar fi unitatea EAS (Exhaust Aftertreatment System), rezervorul de combustibil, cutia bateriei și rezervoarele de aer, pe de o parte, și a disponibilității unei game complete de prize de putere, module de montare și conexiuni, pe de altă parte. Odată cu introducerea seriei New Generation, DAF și-a consolidat cooperarea cu cei mai importanți carosieri în întreaga Europă, rezultatul fiind un vehicul perfect care combină împreună fără probleme un camion pentru construcții de calitate superioară cu o caroserie remarcabilă.

Parbrizul mare și curbat și geamurile laterale ale noii generații DAF XDC și XFC prezintă aceleași linii de centură a geamurilor laterale extrem de joase pentru care sunt lăudate toate modelele DAF din noua generație, ceea ce are ca rezultat cea mai bună vizibilitate directă din clasa sa. Opțional, este disponibilă și o fereastră de vizibilitate spre bordurii, care - în combinație cu scaunul rabatabil pentru pasageri – oferă o vedere liberă asupra pietonilor și bicicliștilor de lângă autocamion, pe partea pasagerului. Noul tablou de bord DAF Vision Dashboard, care este înclinat puternic spre parbrizul de pe partea copilotului, contribuie, de asemenea, la o vizibilitate directă excelentă. Acest tablou de bord este standard atât pe XDC, cât și pe XFC.

Pentru a asigura o vizibilitate indirectă de primă clasă, noua generație DAF XD poate fi echipată cu sistemul DAF Digital Vision System, care înlocuiește oglinzile principale și cele cu unghi larg. Sistemul superior DAF Corner View oferă o vizibilitate maximă de până la 285 de grade a zonei din jurul montantului A al cabinei dinspre partea pasagerului. Iluminatul exterior complet cu LED-uri este standard pe toate versiunile XDC și XFC și contribuie, de asemenea, la siguranța circulației.

Datorită treptelor poziționate ergonomic și a volanului care poate fi reglat în „poziția de parcare” - verticală, confortul superior al șoferului începe cu accesibilitatea excelentă în cabină. Gama de reglaje a scaunelor și a volanului este, de asemenea, fără precedent, la fel ca și senzația de spațialitate a habitaclului și spațiul de depozitare excelent. Cabina Day Cab se dovedește o cabină foarte mare, cu mai mult spațiu interior. Un al treilea scaun confortabil sau un frigider de mari dimensiuni sunt disponibile din fabrică ca opțiuni.

De asemenea, noile modele XDC și XFC dispun de un panou de bord distinct față de restul gamei New Generation, inclusiv de panouri de instrumente complet digitale. Manevrabilitatea superioară a acestor modele se datorează unui design frontal al șasiului complet nou și noii suspensii a cabinei.Camioanele DAF din noua generație au o structură de cabină complet nouă și extrem de puternică, robustă, care protejează împotriva impactului din toate părțile. În față sunt integrate casete de impact care absorb energie pentru protecție maximă. Zonele de impact din spatele cabinei protejează împotriva sarcinilor în mișcare, păstrând locul de lucru al șoferului în siguranță. Acoperișul a fost întărit pentru a proteja la maxim ocupanții cabinei în caz de răsturnare.

După cum s-a arătat la Bauma 2022, DAF colaborează cu cei mai importanți constructori de caroserii pentru a asigura cea mai înaltă calitate, eficiență și cea mai rapidă disponibilitate a vehiculelor. De asemenea, combinațiile de caroserii de camioane prespecificate în mod optim accelerează procesul de comandă, primele vehicule complet construite fiind gata de livrare pentru primul trimestru al anului 2023.

DAF și MEILLER au stabilit deja un parteneriat puternic. Combinarea unui autoșasiu DAF cu o suprastructură MEILLER este o formulă de succes care a fost rafinată de-a lungul a zeci de ani de parteneriat între doi lideri din industrie. Vehiculele astfel carosate dispun de toate caracteristicile de vârf ale acestui segment de piață, inclusiv cea mai bună vizibilitate directă, fiabilitate incredibilă, costuri de operare reduse, siguranță de neegalat și un confort remarcabil pentru șofer.

“Toate pregătirile sunt în grafic. Acest lucru face ca procesul de configurare să fie mai rapid și mai mai eficient. Și astfel, costurile vor fi mai scăzute.” MATTHIAS ROSENBERGER, DAF KEY ACCOUNT MANAGER MEILLER

TH Trucks (fost EVW Holding) este unicul importator DAF în România din 1996 și deține centre autorizate de vânzări și service în 9 locații din România: Cluj-Napoca, Arad, Bacău, Brașov, București, Constanța, Craiova, Iași și Gilău județul Cluj, precum și în Republica Moldova, la Chișinău.

TH Trucks este azi o companie care aduce în piață game complete de vehicule comerciale pentru transport rutier, căutând să integreze cât mai eficient soluții viabile într-un sistem care să vină în întâmpinarea tuturor nevoilor partenerilor. Modelele din portofoliu deservesc o mare diversitate aplicații din domeniul transporturilor și din domenii complementare: transport internațional, distribuție, construcții, servicii municipalitate, transporturi agricole plus gamele de vehicule specializate care deservesc domenii diverse.


Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult