Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

De la deșeuri la lucrări de drumuri

De la deșeuri la lucrări de drumuri

Cu unitățile MB Crusher aplicate la excavator, deșeurile provenite din extracție și de prelucrare, revin la ciclul de producție.

Intreținerea drumurilor în cariere, ca în toate locațiile îndepărtate și greu accesibile, este adesea costisitoare, laborioasă și consumatoare de timp. Acest lucru se datorează faptului că, de multe ori, nu se utilizează întregul potențial al mașinilor de lucru aflate deja la fața locului.  De exemplu, se poate instala o cupă de concasor cu fălci MB Crusher pe excavatorul propriu, se poate reduce granulometria deșeurilor și se poate refolosi ca substrat pentru întreținerea căilor ferate sau pentru crearea de noi drumuri de legătură. Sau, de ce nu, să-l revândă și să aibă astfel o altă sursă de venit.

Prin urmare, avantajul este dublu, la fel ca și câștigul:
• fară costuri suplimentare, deoarece reutilizați deșeurile deja existente la fața locului, astfel încât nu este nevoie să se achiziționeze alt material de la alți furnizori. Nu sunt necesare mijloace suplimentare, deoarece se utilizează utilajul de operare deja prezent în carieră sau pe șantier, iar munca devine mai rapidă, ceea ce înseamnă o mare economie de timp.
• O rețea rutieră internă eficientă înseamnă optimizarea costurilor, o productivitate mai mare și economii la întreținerea vehiculelor. Dacă drumurile sunt netede și fără probleme, înseamnă că întregul proces din carieră devine eficient, în special cel de transport al materialului. Ceea ce înseamnă: mai multă productivitate și un cost mai mic pe tonă de material.

DEȘEURILE NU MAI REPREZINTĂ UN COST

"Cu o cupă de concasor MB Crusher reuşim să ne controlăm propriile deșeuri, să le concasăm când dorim și să le folosim așa cum dorim". Aceasta este opinia Eurocave, o companie din regiunea Marche din Italia, care deține mai multe situri în care extrage piatră serena și piatră alberese. Piatra extrasă este prelucrată direct de Eurocave pentru a crea elemente și lucrări arhitecturale. Cu deșeurile rezultate în urma prelucrării - zdrobite cu un concasor cu fălci MB Crusher BF120.4 - ei amenajază căile de acces în carieră fără a fi nevoiți să cumpere piatră spartă din exterior sau să o revândă ca agregat pentru fundațiile drumurilor.

Înainte de a cumpăra cupa de concasor MB Crusher, au acumulat deșeurile de producție într-o curte - și au ocupat mult spațiu - și apoi, din când în când, le concasau cu un concasor închiriat. Întreaga operațiune a angajat un număr mare de lucrători și a reprezentat un element de cost foarte ridicat pentru activitatea în sine. Astăzi, cu cupa concasor BF120.4, deșeurile nu mai reprezintă un cost sau un material care trebuie gestionat, ci devin ceva util pentru afacerea în sine, precum și o sursă de venit suplimentar.MAI MULTĂ SIGURANȚĂ ÎN CARIERĂ

Întreținerea drumurilor într-o carieră de marmură poate fi extrem de costisitoare. Dar nu și pentru Nor dia Energy din Grecia. Cu prima lor cupă de concasor BF120.4, au concasat deșeurile rezultate din extracție și apoi le-au reutilizat pentru întreținerea drumurilor carierei, ceea ce este, de asemenea, foarte important pentru siguranța vehiculelor de transport și pentru eficiența și viteza operațiunilor. Utilizarea cupei de concasor MB a fost atât de profitabilă încât au cumpărat o a doua cupă, tot pentru a l ucra în interiorul carierei de extacție.

Nimic nu este veșnic și, chiar și în c ariere, resursele disponibile sunt limitate și se vor epuiza. Din acest motiv, este întotdeauna necesar să se găsească noi modalități de reutilizare profitabilă a materialelor extrase, chiar și a celor care până de curând erau considerate deșeuri. Și, cu soluția MB Crusher, toate materialele pot deveni o sursă de profit imediat. Precizia din ciclul productiv permite prepararea materialului care, în precedent era destinat pentru goapa de gunoi, în granulometrii omogene, astfel încât acesta să poată fi reutilizat la fața locului, menținând astfel intact echilibrul minier al carierei.

Același lucru este valabil și pentru șantierele de construcții din zonele îndepărtate, la care este dificil de ajuns, decât cu mari cheltuieli în termeni de timp, costuri și utilaje. Echipamentele MB sunt ușor de instalat pe utilajul de lucru, deja prezent la fața locului și care nici măcar nu necesită un transport excepțional. Practic, utilajul de operarare devine însăși un concasor: astfel, deșeurile de minerit sau de excavare sunt procesate direct la fața locului, fără a mai avea necesitatea de a achiziționa altul și nici de a aștepta timp lung de livrare. Totul este deja acolo, gata să fie folosit.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU DEȘEURILE DIN MINERIT ȘI PRELUCRARE?

Reutilizarea și reciclarea deșeurilor în cel mai bun mod po sibil, în conformitate cu logica economiei circulare, transformândule în produse pentru industria construcțiilor și nu numai, devine mai ușoară cu unitățile MB Crusher.

Care sunt principalele probleme comune tuturor șantierelor de extracție?

Gestionarea materialului extras, a deșeurilor de prelucrare și performanța economică a materialului în sine. Cu echipamentele MB Crusher instalate pe utilajul de exploatare deja prezent în carieră, recuperarea sistematică a deșeurilor devine o sursă de profit pentru companie. Ținând cont, de asemenea, de faptul că, odată cu creșterea recentă a cererii de materii prime și cu creșterea consecutivă a prețurilor, multe companii și-au dat seama că stau așezate pe o grămadă mare de profit.

În special, interesul crescând pentru "reciclabile" pe piața agregatelor a determinat multe companii să recupereze deșeurile de carieră și să le prelucreze în mod corespunzător. Reutilizarea acestor materiale aduce un avantaj economic pentru operatorii din sector și un beneficiu major pentru mediu, deoarece implică o exploatare mai redusă a zăcămintelor din cariere, economisind astfel resurse naturale neregenerabile.

De fapt, deșeurile își găsesc o nouă viață în diverse domenii de aplicare: agregate pentru beton, amestecuri granulare pentru umpluturi și terasamente, agregate pentru balastul de cale ferată, bolovani de stâncă , materiale de impermeabilizare pentru subbazele de depozitare, amestecuri stabilizate, conglomerate bituminoase, producția de beton de înaltă densitate, care să fie utilizate pentru lucrări precum, de exemplu, fundațiile pentru bazele turbinelor eoliene sau alte infrastructuri strategice.

Toate acestea devin mai ușoare și mai profitabile dacă materialul este prelucrat cu echipamentul MB Crusher, direct pe șantier, cu singurul ajutor al mașinii de lucru deja prezente în carieră.

PUERTO RICO: MATERIALUL EXTRAS PRODUCE PIETRIȘ PENTRU ALTE PROIECTE

Cu o combinație a două unități MB Crusher - o cupă de concasor BF80.3 și o cupă de sortare MB-S10 - o companie din Puerto Rico a reușit să producă în autonomie pietriș pentru a fi reutilizat în șantierele sale. Cele două echipamente procesează deșeurile de carieră pentru a produce în principal material care va fi folosit ca substrat: cupa de concasor zdrobește pietrele mai mari, iar cu ajutorul cupei de sortare materialul este curățat pentru a obține o c alitate mai bună.

Acest lucru le permite să economisească mult timp și bani, deoarece produc singuri materialul și nu trebuie să îl cumpere de la alți furnizori.

INDIA: PĂMÂNTUL EXCAVAT VA DEVENI BETON

Prin utilizarea cupei de sortare MB-S18 instalată pe un excavator Kobelco, o companie indiană a reușit să își optimizeze timpul de prelucrare și să obțină materialul care urma să fie utilizat pentru producția de ciment. Cupa de sortare selectează materialul direct în camion, fără a fi nevoie de alte mijloace. O operațiune rapidă și ușor de realizat direct în loco.

PERU: GHIPSUL ZDROBIT CU O CUPĂ DE CONCASOR ARE MAI MULTĂ VALOARE PE PIAȚĂ

Cu cât calitatea materialului este mai bună, cu atât valoarea acestuia crește, iar compania câștigă mai mult. Însă, pentru a obține beneficii reale, este necesar să se prelucreze materialul prin optimizarea timpului și a resurselor. Este ceea ce a făcut o companie minieră peruană în uriașa sa carieră de ghips. Aceasta a instalat o cupă MB Crusher la excavatorul său și a concasat materialul până la granulația cerută de client.

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult