Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

Garanti BBVA Leasing: Aniversare 25 de ani pe piaţa românească

Garanti BBVA Leasing: Aniversare 25 de ani pe piaţa românească

În acest an, Garanti BBVA Leasing a împlinit 25 de ani de prezență pe piața din România. Despre toate provocările, dar și oportunitățile apărute pe parcursul desfășurării activității în România am discutat cu Okan Yurtsever,  Directorul General Garanti BBVA Leasing.

Anul 2023 este unul special pentru noi, pentru că marchează cea de-a 25-a noastră aniversare. Continuăm să creăm oportunități pentru clienții noștri, axȃndu-ne pe câțiva piloni de bază. Primul dintre ei este finanțarea verde, astfel rămânem un partener de încredere și oferim soluții avantajoase de leasing pentru clienții noștri care se orientează către achiziția de vehicule hibride sau electrice, de altfel una dintre cele mai populare acțiuni în direcția sustenabilității.

Astfel, leasingul de echipamente oferit de Garanti BBVA Leasing este cea mai bună cale de finanțare pentru o afacere performantă care optează pentru achiziția de echipamente pentru energii verzi. Din acest motiv, activăm în toate domeniile și finanțăm o gamă vastă de active,  automobile si echipamente la imobiliare, având un portofoliu echilibrat. Cu cât portofoliul nostru de servicii este mai diversificat, cu atât reușim să oferim tot mai multe oportunități de finanțare în varii domenii și sectoare ale economiei. De asemenea, pe măsură ce personalizăm fiecare serviciu în parte, reușim să ne îndeplinim scopul de a crește organic. Acesta este cel de-al treilea mare principiu după care ne ghidăm. Așadar, serviciile de calitate și experiențele plăcute ale clienților se află în centrul atenției noastre. Doar așa ne putem diferenția pe piață și putem satisface cerințele clienților noștri, care, ulterior, ne vor recomanda mai departe. Iar acest lucru ne duce către cel de-al patrulea pilon important, și anume să le oferim clienților un grad de satisfacție foarte mare. Românii știu deja că suntem un jucător stabil și constant și un partener de încredere, pe termen lung, și așa vom rămâne în continuare.

Care sunt principalele realizări ale organizației în toți acești ani?

Fiecare afacerea pe care am susținut-o în dezvoltarea sa, reprezintă o realizare și o reușită importantă pentru noi. De asemenea, toate acordurile de finanțare, încheiate de-a lungul timpului cu reputabile instituții financiare, cum ar fi IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre sau Fondul European pentru Europa de Sud-Est, ne-au ajutat să venim în întâmpinarea clienților noștri și să susținem dezvoltarea sustenabilă a mediului economic, pentru o paletă largă de afaceri, chiar și în momentele cele mai dificile, acest lucru demonstrând capacitatea nostră de a găsi soluții și a evolua.

În spatele acestor acțiuni care ne onorează se află echipa noastră de profesioniști. Ei se pliază pe cerințele clienților și adaptează ofertele în funcție de nevoile acestora. Tocmai din acest motiv, urmărim tendințele din piață și facem tot posibilul pentru a le oferi clienților noștri opțiunile de finanțare care li se potrivesc și prin care pot să își rezolve provocările din fiecare zi.

Suntem mândri că de-a lungul anilor am găsit soluții personalizate pentru clienții care au avut nevoie de produse specifice, în funcție de sectorul în care activau și am ținut cont de cât de mult au fost afectați de pandemie. Toate acestea au susținut creșterea continuă și profitabilă a companiei noastre.

Care este ponderea segmentelor finanţate în portofoliul companiei şi care sunt în acest moment cele mai dinamice din punctul de vedere al finanţării?

În prezent, mobilitatea impactează foarte multe aspecte ale vieții noastre, iar clienţii noștri doresc să îşi reînnoiască flotele. În întreaga industrie, sectorul auto se estimează în jurul valorii de 70% din totalul vânzărilor, iar în portofoliul nostru putem vorbi despre un procentaj de 50%. Ne așteptăm însă ca cifrele să crească, pentru că tendința deja există, iar puterea de cumpărare va fi din ce în ce mai mare.  Cealaltă jumătate este reprezentată de leasingul de echipamente şi leasingul imobiliar, dar în ceea ce privește dinamica, sectorul auto conduce topul și este urmat de cel de echipamente.

Ca repartizare în teritoriu, ce zone înregistrează cele mai bune rezultate în ceea ce privește încheierea de noi contracte de leasing?

Bucureștiul, zonele limitrofe ale acestuia, cât și principalele orașe, în special reședințele de județ, care înregistrează performanțe economice deosebite, sunt zonele de unde primim cele mai multe cereri și unde încheiem cele mai multe contracte de leasing.
Bineînțeles, rămânem deschiși în permananență și față de zonele care sunt în creștere și care beneficiază de susținere fie prin investiții de capital străin sau fonduri europene.

Ca tendință, cum anticipați evoluția companiei în 2024?

Strategia noastră de afaceri rămâne aceeași, vom pune în continuare clientul pe primul plan și îi vom veni în întâmpinare cu oferte personalizate, care să îl ajute în momentele-cheie. Doar așa vom putea avea o creștere susținută și sănătoasă și vom reuși să ne creștem notorietatea și cota de piață într-un mod sustenabil.

O altă direcție pe care mergem în 2024 este cea de a avea un portofoliu echilibrat. Așadar, aria de finanțare va fi una vastă și diversificată, special creată, astfel încât clienții noștri să ne considere un partener de încredere și să aleagă unul dintre produsele sau serviciile noastre.

Creăm oportunități pentru clienții noștri și în 2024 și rămânem partenerul de afaceri al acestora, mereu disponibil și cu o ofertă vastă.

 

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult