Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

HIAROM a livrat o ingenioasă mașină automată de sudură a șinei prin presiune și contact

HIAROM a livrat o ingenioasă mașină automată de sudură a șinei prin presiune și contact

Hiarom Invest a livrat un utilaj destinat sudării cap la cap a șinei prin presiune și contact care include un camion 8X4 echipat cu toate componentele auxiliare necesare.

Specializată în proiectarea, dezvoltarea și realizarea utilajelor cu deplasare atât pe șosea cât și pe calea ferată, HIAROM Invest a livrat un nou vehicul ingenios dotat cu toate echipamentele solicitate de client.

Destinat sudării cap la cap a șinei prin presiune și contact, utilajul include un vehicul de transport MAN cu tracțiune 8×4, adaptat pentru a se deplasa atât pe șosea cât și pe calea ferată, care transportă un container dedicat operațiunilor de sudare a căii ferate.

Rezistent la intemperii, containerul Contrail Machinery include, printre altele, electrozi, cuțit de debavare, stație de comandă, unitate de răcire, precum și sistem de iluminare pentru activități pe timp de noapte. De asemenea, vehiculul de transport include atât o macara cât și un grup electrogen.

Pentru a ușura activitatea operatorului, echipamentul poate fi manipulat prin intermediul unei telecomenzi wireless.

Macaraua din dotarea utilajului, cea care manevrează capul pentru sudură, are braț dublu telescopic și poate fi rotită la un unghi de 60 de grade față de centrul liniei. Distanța maximă de operare a acesteia este de 3,4 metri, iar capacitatea de încărcare poate ajunge la 5 tone.

Procesul de sudare este monitorizat continuu de un computer de înaltă performanță, supravegherea operațiunilor putând fi realizată pe un monitor tactil.

Performantul cap de sudură inclus în echiparea acestui utilaj este în conformitate cu cele mai noi standarde, el putând alinia șina atât pe verticală cât și în plan orizontal și suda șine de cale ferată cu secține transversală cuprinsă între 5.000 mm2 și 1.200 mm2 prin procedeul de topire și presare cap la cap.

Echipamentul este transportat de un autocamion MAN TGS, întregul utilaj având o lungime de 11,7 metri, o lățime de 2,5 metri și o înălțime de 3,6/3,9 metri în funcție de suprafața de rulare (șosea/cale ferată). Viteza maximă de deplasare pe șosea este de 90 km/h în timp ce, pe calea ferată, vehiculul poate atinge 25 km/h.

Sistemul feroviar constă în două boghiuri față și spate care pot fi ridicate și coborâte hidraulic. De asemenea, pentru a ușura urcarea și coborârea de pe șine, boghiul din spate poate fi rotit în ambele direcții.

Proiectat și asamblat în România de HIAROM Invest, utilajul include componente ale unor companii europene cu renume precum MAN, Dana – Brevini, Kawasay HPE, Hetronic, Hawe sau B&R.

Industry

Recent Posts:

Goodyear TPMS Heavy Duty este soluția care permite monitorizarea în timp real a presiunii și temperaturii anvelopelor, cât și localizarea vehiculelor. Include un GPS încorporat care le permite managerilor de flote să-și urmărească vehiculele, precum și să primească notifi...


Citeste mai mult

La un an de la semnarea parteneriatului între KEESTRACK şi CTE SOLUTION ca dealer unic pentru vânzarea de utilaje şi service echipamente KEESTRACK în România, poziţionarea acestui brand în piaţă de utilaje mobile de sortare-concasare începe să se consolideze...


Citeste mai mult

\HAMM a lansat pe piață o nouă generație de role tandem cu direcție pivotantă: seria HX. Aceasta înlocuiește seria DV+ anterioară și se remarcă prin comenzile intuitive Easy Drive, parametri de înaltă performanță, numeroase caracteristici de confort și funcționare durabil...


Citeste mai mult

Pentru DEME Macarale anul 2022 a însemnat continuarea investițiilor prin achiziția de macarale de capacitate mare, atât mobile cât şi şenilate, ca parte a procesului de înnoire a flotei, dar şi consolidarea companiei pe piața românească de servicii cu macarale ș...


Citeste mai mult