Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

JCB a dezvăluit presei de specialitate noile sale produse

JCB a dezvăluit presei de specialitate noile sale produse

În cadrul unui show desfășurat la centrul JCB World Headquarters, din Staffordshire, Regatul Unit (UK), JCB a dezvăluit presei de specialitate noile sale produse lansate în acest an.

Noul dumper electric 3TE

JCB își extinde oferta de dumpere 100% electrice de șantier cu șasiu articulat și patru roți motrice permanent, prin prezentarea unui model cu benă basculabilă pivotantă și capacitatea de 3 tone, alimentat de un pachet de baterii litiu-ion de 20 kWh. Proiectat pentru a lucra în interior, în subteran și în zonele sensibile la emisii și la zgomot, dumperul electric 3TE oferă toate avantajele modelului de o tonă 1TE, dar la o capacitate de trei ori mai mare. În plus, designul cu benă pivotantă permite descărcarea în spații înguste.

Noile mini-excavatoare din clasa 2,5 tone

Alături de oferta de dumpere electrice, JCB își extinde gama de mini-excavatoare compacte, prin lansarea a două utilaje de 2,5 tone. Modelul 25Z-1 este un model cu rotire în gabaritul șenilelor care înlocuiește modelul 8025 ZTS, în timp ce modelul 26C-1 este un model cu configurație convețională care înlocuiește modelul 8026 CTS. În cadrul show-ului, pe lângă dumperul electric 3TE a fost prezentat și noul mini-excavator JCB 26C-1, cel mai puternic și sigur din industrie.

Mini-excavatoarele au designul și aspectul modelelor JCB mai mari de 3,5 tone din generația nouă Next Generation, cu caroserie robustă din oțel și o contragreutate turnată care asigură durabilitate și durată de viață maximă. Cele două utilaje au aceeași structură a cabinei, care beneficiază de geamuri drepte și panouri din oțel, în timp ce ușa se blochează în poziție de deschidere la maxim, pentru a preveni orice risc de deteriorare în timpul rotirii. Ambele utilaje sunt prevăzute cu nouă puncte de ancorare, putând fi transportate pe o remorcă de 3,5 tone, ceea ce facilitează tdeplasarea utilajelor între șantierele de lucru.

Noile compactoare tandem de sub 5 tone

Anul acesta, JCB a lansat și compactoarele tandem CT380-130 și CT430-140 cu cilindri vibratori, completând astfel gama sa de utilaje de compactare de sub 5 tone. Concepute în principal pentru piața de închirieri, cele două utilaje acoperă segmentul de piață de 3,8 tone, poziționându-se mai sus de actualele modele CT160-80/100 și CT260-100/120. La fel ca și CT160 și CT260, noile modele sunt concepute pentru a fi ușor de utilizat, pentru o întreținere minimă și pentru a oferi o soluție de compactare simplă și fiabilă.

Modernizarea buldoexcavatoarelor

Buldoexcavatorul JCB a sărbătorit 70 de ani de la lansare, iar utilajul continuă să fie unul dintre cele mai populare din industria construcțiilor. Reunind capacitățile unui excavator, încărcător, stivuitor într-o singură mașină versatilă, buldoexcavatorul rămâne maestrul suprem al activităților pentru multe companii de construcții. Cu actualizări pentru 2024, JCB a prezentat o serie de îmbunătățiri esențiale aduse gamei sale de buldoexcavatoare recunoscute în întreaga lume pentru multifuncționalitatea lor legendară, compania aducând noi niveluri de productivitate și eficiență modelelor 3CX, 4CX și 5CX, alături de un confort și un control sporit, astfel încât aceste modele să rămână prima alegere a operatorilor.

JCB a comemorat 70 de ani de producție de buldoexcavatoare prin introducerea edițiilor Platinum în ediție limitată pentru modelele sale 3CX și 4CX. Doar 70 dintre aceste modele speciale aniversare vor fi fabricate.

Noile mini-încărcătoare compacte de mari dimensiuni

Anul 2024 a reprezentat pentru JCB și lansarea unor noi variante de mini-încărcătoare compacte modernizate, de mari dimensiuni. Trei modele de mini-încărcătoare compacte, cel pe roți JCB 270, cel pe șenile JCB 270T și JCB TELESKID 3TS-8W, modelul pe roți cu braț telescopic, beneficiază de noi caracteristici care le oferă performanțe sporite, consum redus de combustibil, manevrabilitate îmbunătățită și confort sporit pentru operator. Principalele caracteristici includ: motorul JCB DieselMAX 430 cu norma de poluare UE Stage V, ce oferă un cuplu mai mare și un consum redus de combustibil, ecran tactil de 7 inch (17 cm), dispunerea butoanelor de comandă „soft-touch” pe verticală, pe partea din dreapta a cabinei, structura reproiectată a cabinei pentru o vizibilitate îmbunătățită în toate direcțiile, brațul unic „Powerboom” instalat pe modelele 270 și 270T, cu traiectorie de ridicare verticală și funcția electro-hidraulică de păstrare a nivelului cupei, standard pe modelul TELESKID.

Noi modele Hydradrig

JCB răspunde acum și cerințelor în continuă creștere ale clienților săi prin modernizarea gamei de excavatoare pe roți Hydradig. Aceasta va include acum patru modele: Hydradig 110W, Hydradig Plus, Hydradig Pro, Hydradig Pothole Pro, toate echipate cu un motor JCB DieselMAX Stagre V de 81 kW și o transmisie hidrostatică. Toate modelele Hydradig oferă polivalență, stabilitate și adaptabilitate de neegalat, în specificații de lucru care vor satisface cerințele multor operatori.

Noi sisteme și accesorii

La acest show JCB a făcut cunoscut și parteneriatul cu Leica Geosystems, pentru echiparea standard a excavatoarelor JCB din Seria X cu soluții de control a utilajelor 2D și 3D cu configurația semi-automată INTELLIGRADE pentru a spori productivitatea, precizia și siguranța prin automatizarea unor funcții precum controlul brațului, al cupei și al rotorului de înclinare, precum și pentru a reduce erorile umane în operațiunile de construcție. Totodată a fost prezentat și sistemul de operare JCB UX, o interfață om/mașină integrată cabinei JCB Command Plus instalată pe excavatoarele pe șenile din Seria X. În plus a fost prezentat în premieră și noul accesoriu JCB „RAPTOR Tilt-Rotator” pentru excavatoarele pe roți Hydradig, un echipament optimizat pentru utilajele JCB ce asigură rotirea și înclinarea atașamentelor de lucru.

Noul excavator pe șenile 370X

Punctul culminant al show-ului a fost lansarea celui mai mare și mai puternic model de până acum de excavator pe șenile JCB din Seria X, noul 370X. Această excavator, dezvoltat de la zero, dar cu ADN-ul dovedit al Seriei X în el, va aduce în segmentul de 35 până la 40 de tone cele mai ridicate niveluri de productivitate, durabilitate și fiabilitate din industrie.

 

Paul Swallow, director afaceri – excavatoare, declara: „Cu o putere mai mare, robustețe și durabilitate sporite, un consum redus de combustibil și costuri de proprietate mai mici, JCB 370X reprezintă un progres major pentru clienții excavatoarelor din gama de 35-40 de tone. Cu un confort și un nivel de control fantastic pentru operator, 370X reprezintă o soluție de excavare robustă pentru piețele din întreaga lume.”

Performanțe excepționale

JCB 370X este echipat cu noul motor diesel Cummins L9, certificat UE Stage V și EPA Tier 4F. Acest motor de 8,9 litri, cu șase cilindri, dezvoltă o putere cu 14% mai mare comparativ cu modelul JS370 anterior, respectiv 240 kW (326,4 CP) disponibili de la 1700 rpm. Motorul livrează această putere maximă într-un interval redus de turații, pentru un consum redus de combustibil și un nivel scăzut de zgomot.

Pompa hidraulică tandem Kawasaki, de ultimă generație, funcționează cu o presiune crescută de 350 bar, care ajunge la 380 bar atunci când este utilizată funcția „boost” de creștere a puterii. În combinație cu un bloc de supape de ultimă generație și un ventilator de răcire acționat hidraulic cu funcție de inversare, excavatorul asigură cel mai bun randament din clasa sa. 370X a fost capabil să manipuleze cu până la 4,5 tone mai mult material raportat la un litru de combustibil și cu până la 86 de tone pe oră mai mult comparativ cu ceilalți concurenții în timpul testelor.

Toate structurile și componentele principale au fost proiectate pentru o performanță și o productivitate mai mari. O contragreutate mai grea contribuie la o mai mare stabilitate, în timp ce structurile mai mari susțin forțele suplimentare. Diametrele mai mari ale furtunurilor și presiunile hidraulice mai mari înseamnă mai multă putere la capătul brațului balansier. Brațul principal a fost reproiectat cu un suport de braț turnat și puncte de pivotare a cilindrilor hidraulici pentru o rezistență și o durabilitate mai mari.

370X este livrat cu un braț principal monobloc de 6,45 m și cu o gamă de brațe balansier de 2,63 m, 3,23 m și 4,03 m. Brațele balansier opționale HD (Heavy Duty) sunt prevăzute cu bare de torsiune și ranforsări suplimentare pentru a face față aplicațiilor dificile. Diametrul axului cupei a fost mărit, iar utilajul poate fi echipat cu un nou cuplaj rapid JCB cu dublu standard pentru a prelua atașamente de 90 mm sau 100 mm. De asemenea, sunt disponibile noile cupe XHD de 2,1 mc și 2,43 mc, alături de noul ciocan hidraulic HM330T, special proiectat pentru JCB 370X.

Confortul operatorului

Noul excavator JCB 370X dispune și el de cabina JCB Command Plus certificată ROPS. Pe lângă faptul că este una dintre cele mai mari cabine de excavator de pe piață, cu un volum de 2,86 mc și o vizibilitate extraordinară, cabina Command Plus beneficiază de un scaun încălzit Grammer, cu suspensie pneumatică și de o antifonare excepțională - doar 69 dB(A) în cabină.

 Îmbunătățirile aduse cabinei sunt vizibile imediat: noul monitor cu ecran tactil de 10" integrează noua interfață de utilizator JCB UX, în timp ce panoul de comenzi încorporează mai multe taste rapide care pot fi configurabile, permițând o personalizare suplimentară pentru operator, iar controlul sistemului de climatizare, radioul cu opțiune DAB, pornirea fără cheie și cele două camere video pentru o vizibilitate sporită sunt toate dotări standard.

Interfața JCB UX oferă până la 25 de profiluri de utilizator, care pot fi toate personalizate, operatorii având posibilitatea de a seta configurația joystickului și comutatoarelor pentru a răspunde cerințelor lor individuale. Până la 15 configurații de echipamente pot fi salvate cu ajutorul unui buton de selecție rapidă. Conectivitatea telefonului mobil a fost îmbunătățită prin integrarea agendei telefonice prin intermediul monitorului. Utilajul este extrem de ușor de utilizat, iar ghidurile de ajutor sunt disponibile pe display-ul din cabină, împreună cu videoclipuri de tip how to, care acoperă toate caracteristicile sistemului JCB UX.

Costul total al proprietății (CTO)

JCB 370X permite monitorizarea în timp real pe ecranul din cabină a tuturor nivelurilor de lichide. În plus, utilajul beneficiază de intervale de service extinse, cu intervale pentru sistemul hidraulic dublate la 2 000 de ore. Întreținerea lichidului de răcire a motorului se face acum la 3 000 de ore, în timp ce intervalele de schimb a filtrului de aer sunt extinse la 2 000 de ore. Turația motorului este controlată de un potențiometru care permite setarea regimului de turație la 1 la 9+, în plus față de cele trei moduri de lucru (Putere, Eco și Ridicare) pentru optimizarea lucrărilor. De asemenea, funcțiile de oprire automată și de ralanti automat ale motorului sunt standard, pentru a reduce consumul de combustibil la ralanti, îmbunătățind astfel CTO.

JCB 370X este disponibil cu o gamă largă de opțiuni, pentru a adapta utilajul la cerințele fiecărui client: sistem hidraulic auxiliar cu până la 15 preselecții de atașamente, un scaun premium încălzit și ventilat. Iluminarea cu LED-uri este acum standard, cu opțiuni disponibile pentru până la 14 proiectoare de lucru cu LED-uri.

În plus, 370X poate fi oferit cu sistemul INTELLIGRADE 2D și 3D de la JCB, care oferă soluții de control pentru îmbunătățirea productivității, preciziei și siguranței. De asemenea, este disponibil un sistem de camere video la 360 de grade, integrat ecranului de 10", precum și balustrade foarte vizibile în toate spațiile accesibile.

News

Recent Posts:

În zilele noastre, durabilitatea și eficiența sunt la ordinea zilei. Din acest motiv, recondiționarea componentelor auto, în special a turbosuflantelor, devine o opțiune tot mai populară. Alegerea acestei variante nu doar că este economică, dar și ecologică, contribuind la reduc...


Citeste mai mult

Ediția a II-a a CoBuild 2024, desfășurată între 16 și 18 mai în Ciugud, județul Alba, a reunit lideri ai industriei, profesioniști și entuziaști ai construcțiilor din întreaga regiune. Cu o creștere semnificativă a numărului de expozanți și a suprafeței expoziționa...


Citeste mai mult

A doua ediție a târgului CoBuild s-a încheiat cu succes, după ce a reunit reprezentanți de top ai industriei de utilaje de construcții din România, între 16 și 18 mai. Evenimentul a transformat Ciugud într-o veritabilă comunitate unde s-au reunit importanți jucat...


Citeste mai mult

ATP TRUCKS AUTOMOBILE, compania producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane din România, a anunțat lansarea de noi produse în portofoliu. Evenimentul a avut loc în cadrul festivalului CoBuild 2024 din județul Alba - manifestare dedicată sectorului utilaje...


Citeste mai mult