Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

JCB lansează încărcătorul 403E electric compact cu emisii zero

JCB lansează încărcătorul 403E electric compact cu emisii zero

JCB și-a prezentat primul încărcător pe roți complet electric, care oferă cele mai bune performanțe din clasa sa și o utilizare pe întreaga durată a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot și cu emisii zero, fiind ideal pentru lucrul în fermele de animale și în sere, alături de personalul agricol și horticol.

Noul încărcător pe roți electric cu emisii zero JCB 403E este cea mai recentă integrare a gamei JCB E-TECH. Mai silențios, compact, el este perfect pentru o gamă largă de aplicații, în special în zonele sensibile la zgomot, la interior, în subteran și în spații închise. Iar cu o sarcină utilă de 898 kg, în configurația standard, JCB 403E oferă performanțe excelente de ridicare, în ciuda dimensiunilor sale reduse. Utilajul are o productivitate egală cu cea a popularului model 403 diesel.

Caracteristicile principale includ:
• Pachet de baterii litiu-ion de 20 kWh, 96 V, cea mai mare capacitate din clasă;
• Motor electric de propulsie de 33,4 kW (putere maximă) cu trei moduri de conducere;
• Motor hidraulic cu pompă de 20kW (putere de vârf) cu moduri de lucru cu cupă și furcă;
• Punți ZF cu o cutie de transfer integrată pentru tracțiune permanentă pe patru roți;
• Tablou de bord digital și selector rotativ de comandă pentru o funcționare precisă.

ENERGIE CURATĂ

Prin lansarea încărcătorului pe roți 403E, JCB își extinde gama completă de echipamente electrice, ajutând fermele și întreprinderile horticole să facă față provocării legate de reducerea emisiilor de carbon. Utilajul este alimentat de un pachet de baterii litiuion de 20 kWh, asamblat din module JCB dovedite, integrate deja în gama existentă de mașini electrice a companiei. Aceste baterii, cuplate cu motoare electrice de înaltă eficiență și cu sisteme de tracțiune hidraulice optimizate, oferă performanțe de top în clasă, încărcătorul fiind capabil să efectueze o zi întreagă de lucru sau 4-5 ore de utilizare continuă într-un ciclu de lucru mixt.

La fel ca în cazul gamei JCB E-Tech, modelul 403E are un încărcător încorporat care permite conectarea la o serie de surse de alimentare la fața locului. O priză de 110 V va încărca complet bateriile în 12 ore, în timp ce o priză industrială sau casnică de 230 V va încărca pachetul de baterii în doar 8 ore. Opțional, încărcătorul rapid off-board JCB poate fi utilizat cu 403E, oferind o încărcare completă de la o sursă trifazată în doar 2 ore.

Cu o durată de viață a bateriei de peste 4 ore în utilizare continuă, operatorul poate lucra toată ziua. Garanția bateriilor este de cinci ani. Mașina este echipată cu două motoare electrice independente, unul pentru tracțiune și unul pentru sistemul hidraulic. Motorul de propulsie oferă o putere de 33,4 kW și este prevăzut cu trei moduri de conducere, între care operatorul poate comuta cu ajutorul a două butoane din partea superioară a joystick-ului:
• Modul „Iepure” asigură o viteză maximă de deplasare de 20 km/h, pentru cea mai dinamică performanță și productivitate.
• Modul „Broască țestoasă” este limitat la 8 km/h pentru o mai bună modulare a vitezei. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei fără a compromite performanța de ridicare.
• Modul „Melc” are viteza maximă limitată la 5kph, dar aceasta poate fi reglată în trepte de 0,5km/h prin intermediul unui nou selector rotativ și al afișajului multifuncțional. Acest lucru oferă un control precis al vitezei pentru o conducere și o deplasare de precizie.

Transmiterea puterii motorului către punțile ZF se face prin intermediul unei cutii de transfer integrate. Punțile ZF pot fi furnizate cu diferențiale simple sau cu diferențiale cu blocare pentru tracțiune maximă. Încărcătorul este oferit la alegere cu roți înguste sau late, plus posibilitatea de a alege între anvelope agricole sau industriale, ceea ce îl face potrivit pentru o gamă largă de aplicații.UN ÎNCĂRCĂTOR ELECTRIC PERFORMANT

Preluate de la modelul diesel 403, brațele de încărcare sunt disponibile în configurații standard, dar și cu ridicare mărită. Brațele cu ridicare standard oferă o înălțime a pivotului de 2,9 m, în timp ce modelul cu ridicare înaltă atinge o înălțime a pivotului de 3,1 m. Ambele configurații ale brațelor de încărcător asigură o ridicare paralelă reală și sunt prevăzute standard cu un dispozitiv de prindere rapidă hidraulică.

Modelul 403E oferă o sarcină de basculare de 972 kg cu furci pentru paleți, cu o greutate de transport de numai 2 671 kg. Astfel, 403E se încadrează în standardele UE privind tractarea remorcii, ceea ce îl face un utilaj ideal pentru utilizarea în ferme cu mai multe ansambluri de clădiri, precum și pentru lucrări de construcții, amenajări peisagistice, împrejmuire și alte activități conexe. O contragreutate pentru sarcini grele este disponibilă opțional, mărind sarcina de basculare cu 118 kg și greutatea de transport cu 121 kg.

Mașina are un singur joystick cu un control auxiliar proporțional la partea superioară. Opțional, se poate furniza o a doua rolă auxiliară de comandă, permițând operatorului să acceseze toate funcțiile încărcătorului de la o singură manetă pentru o operare mai rapidă. Utilajul dispune de un motor electric cu pompă hidraulică de înaltă eficiență, de 20 kW, iar sistemul hidraulic oferă două moduri de funcționare, controlate de un comutator basculant de pe consola principală. Modul de lucru cu cupa oferă un răspuns dinamic, în timp ce modul de lucru cu furcile oferă un control de precizie sporită. O funcție auxiliară cu debit constant programabil este, de asemenea, standard, pentru a alimenta accesorii motorizate, cum ar fi răspânditoarele de așternut utilizate în adăposturile cu boxe sau în curți deschise, procesatoarele de baloți de fân și de siloz și măturătoarele de curți, operatorul setând debitul prin intermediul afișajului principal și al selectorului rotativ.

CONFORTUL OPERATORULUI

Modelul 403E este oferit pentru început cu o copertină fixă sau rabatabilă, iar din trimestrul al treilea, în 2023, va fi oferită ca opțiune o cabină complet vitrată. Există un nou afișaj digital multifuncțional, controlat de selectorul rotativ situat în dreapta a joystickului încărcătorului. Operatorul poate utiliza butonul de comandă rotativ pentru a seta debitele hidraulice auxiliare, vitezele lente de deplasare și alte setări din meniul display-ului.

Monitorul oferă, de asemenea, toate datele critice de funcționare a utilajului, inclusiv modul de conducere, starea de încărcare a bateriei și viteza de deplasare. Mai puțină întreținere și mai puține griji Componentele electrice ale JCB 403E nu necesită întreținere, ceea ce înseamnă mai puțin timp timp și bani cheltuiți cu verificările și întreținerea zilnică și mai multă disponibilitate operațională pentru pentru o productivitate maximă. Datorită componentelor sale de bază de înaltă calitate din care este construit, JCB 403E este o garanție de fiabilitate și longevitate.

Noul încărcător pe roți electric se alătură unei game în creștere rapidă de utilaje complet electrice din cadrul liniei JCB E-TECH, care include și încărcătorul telescopic electric Loadall 525-60E de 2,5 tone și cu o înălțime de ridicare de 6 m, care, de asemenea, oglindește capacitățile omologului său cu motor diesel, oferind în același timp performanțe cu emisii zero la punctul de lucru.

Cu niveluri scăzute de zgomot și vibrații reduse la minimum ale mașinii, 403E este un încărcător confortabil și foarte productiv, cu emisii zero și o amprentă redusă de carbon, care este capabil să lucreze cu o gamă largă de accesorii.

Machinery

Recent Posts:

În ceea ce privește profilurile de fălci ale concasorului cu fălci, cele mai utilizate sunt fălcile cu profil Quarry (de carieră). De asemenea, Quarry este și camera de concasare cel mai des instalată din fabrică la noile livrări de concasoare cu fălci Nordberg din Seria C™.Cu ...


Citeste mai mult

Compania Develon, fostă Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, care înlocuiește modelul de succes DX140LC-7 al companiei.Chiar dacă performanțele și gama de lucru sunt aceleași ca la vechiul model DX140LC-7, noul utilaj încorporea...


Citeste mai mult

Miniîncărcătoare? Sunward! Miniexcavatoare, midiexcavatoare și excavatoare? Sunward! Nacele? Sunward!Sunward produce o gamă completă de echipamente de construcții, apreciate la nivel european datorită performanțelor pe care le asigură, precum și datorită unui excelent raport calitat...


Citeste mai mult

Wirtgen a integrat tehnologia seriei F de mașini super inteligente de frezat asfalt la rece și în mașinile sale compacte de frezat asfalt. Iar acest lucru s-a văzut la reabilitarea unei piste de biciclete din Aachen, unde noua mașină compactă de frezat la rece, W 100 Fi, a făcut o lucr...


Citeste mai mult