Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Focus plus

NOUA GENERAŢIE DE STIVUITOARE LINDE COMPLET INTERCONECTATE POTRIVITE PENTRU VIITOR

NOUA GENERAŢIE DE STIVUITOARE LINDE COMPLET INTERCONECTATE POTRIVITE PENTRU VIITOR

De la începutul lunii noiembrie 2019, producătorul german Linde Material Handling a adăugat în port ofoliul său o nouă generaţie de motostivuitoare, care sunt un vârf de lance în domeniul intralogisticii.

Hidrostatica din gama de sarcini între 2 şi 3,5 tone duc interacţiunea dintre utilaj şi operator la nivelul următor, şi stabilesc noi standarde în ceea ce priveşte disponibilitatea, eficienţa, durabilitatea şi siguranţă. În acelaşi timp, stivuitoarele Linde complet interconectate sunt pregătite pentru toate aplicaţiile disponibile în combinaţie cu conceptul Industrie 4.0.

Dezvoltată de la zero, această generaţie de stivuitoare se bazează pe un sondaj extins de date: aproape o mie de operatori de stivuitoare şi manageri de flote din 26 de ţări au evaluat stivuitoarele în timpul testelor şi şi-au exprimat dorinţele de la designul treptelor de acces până la accesul facil pentru service. “Am ascultat îndeaproape clienţii noştri şi le-am transmis sugestiile către inginerii noştri de dezvoltare,” declară Ştefan Prokosch Senior Vice President Product Managament Industrial Trucks la Linde Material Handling.

Eforturile au dat rezultate, după cum subliniază acesta: “Noile echipamente sprijină şi protejează operatorii întrun mod fără precedent; sunt cele mai eficiente stivuitoare de pe piaţ ă şi permit ca fluxul de materiale să fie mai transparent şi mai productiv, datorită comunicării fără fir”.

CONCEPUTE PENTRU INDUSTRIE 4.0
O caracteristică inovativă pentru aceste stivuitoare este faptul că vin complet interconectate în reţea, din versiunea standard: în funcţie de cele mai stricte standarde de securitate, parametrii relevanţi ai utilajelor sunt transmişi către un server cloud central din Europa de Vest, care poate fi accesat de către clienţi şi partenerii de vânzări. În schimb, datele pot fi primite şi procesate. În acest mod, puteţi efectua în continuare actualizări de software şi să activaţi funcţii suplimentare, precum afişarea sarcinii.

Ştefan Prokosch:”În viitor, putem adapta stivuitoarele la cerinţele în continuă schimbare ale clienţilor noştri, pe întreg ciclul de viaţă al echipamentelor.” În prezent, conectivitatea este un avantaj clar atunci când vine vorba de service: Truck Health Management, diagnoza de la distanţă şi întreţinerea predictivă sporesc disponibilitatea utilajului şi conduc la reducerea costurilor.

CREŞTEREA SIGURANŢEI ŞI A PRODUCTIVITĂŢII DATORITĂ VIZIBILITĂŢII ÎMBUNĂTĂŢITE
Vizibilitatea fără restricţii este o condiţie prealabilă importantă pentru manipularea rapidă, precisă şi sigură a mărfurilor atunci când sunt manipulate stivuitoarele. În special în acest sens, proiectanţii Linde Material Handling au creat o inovaţie: câmpul vizual printre catargul ridicat a fost mărit cu 20% în c omparaţie cu modelul precedent. Stâlpii tip A şi profilele asimetrice ale catargului deschid noi zone de vizibilit ate suplimentare care facilitează poziţionarea cu precizie milimetrică a încărcăturii.

Contragreutatea mai plană permite o vedere mai bună din spat e; plafonul realizat din sticlă armată combină vizibilitatea maximă cu cea mai bună protecţie posibilă. Noile modele Linde H20 – H35 sunt echipate cu o cabină rezistentă la intemperii care oferă o vizibilitate laterală optimă, datorită uşilor complet vitrate. În plus, conceptul cadrului de protecţie cu cilindrii de înclinare amplasaţi în partea superioară asigură stabilitate maximă şi o capacitate de încărcare reziduală maximă. În ceea ce priveşte siguranţa, Linde Material Handling îşi urmăreşte strategia “Vison Zero”: pe termen lung numărul de accidente trebuie reduse la zero. Opţiunile de iluminare, cum ar fi benzil e LED şi VertiLight, contribuie la acest demers – la fel ca sistemele de avertizare şi siguranţă, Linde Safety Pilot şi Linde Safety Guard. Funcţia de Asistenţă la încărcare Linde este acum în dotarea standard.

Focus plus

Recent Posts:

Sala Ateneului Român s-a dovedit neîncăpătoare, la cel de-al șaselea eveniment emblematic pentru antreprenoriatul feminin și egalitatea de gen. Devenită tradiție, Gala CONAF „Women in Economy – We dream, we can, we lead!”, s-a desfășurat anul acesta, în pr...


Citeste mai mult

Până acum câţiva ani aflam cele mai importante cifre din piaţa de utilaje pentru construcţii de la Asociaţia Distribuitorilor de Utilaje pentru Construcţii (ADUC) care avea o prezentare în cadrul Robuild – conferinţa noastră anuală de profil. Din 2020 lucrurile s-au ...


Citeste mai mult

Cea de 7-a ediție a evenimentului Trenchless Romania Conference & Exhibition a avut loc în data de 28 iunie în București. Devenit deja o tradiție evenimentul a reunit și în acest an companii naționale și internaționale din industria de foraje orizontale dirijate. Și anu...


Citeste mai mult

După instalarea în iulie 2021 a lui Roberto Righi la conducerea Prometeon Tyre Group, acesta a ajuns în prezent singurul producător global care se concentrează exclusiv pe anvelope dedicate sectorului de vehicule profesionale, pentru aplicații industriale, rutiere, agricole și de co...


Citeste mai mult