Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

Noul excavator pe șenile DX140LC-7K de la DEVELON

Noul excavator pe șenile DX140LC-7K de la DEVELON

Compania Develon, fostă Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, care înlocuiește modelul de succes DX140LC-7 al companiei.

Chiar dacă performanțele și gama de lucru sunt aceleași ca la vechiul model DX140LC-7, noul utilaj încorporează multe îmbunătățiri care sporesc siguranța și confortul atât pentru operator, cât și pentru activitatea din șantier, oferind totodată o experiență mai bună pentru operator, în special din punct de vedere al întreținerii.

Principalele îmbunătățiri ale noului model DX140LC-7K includ:
● Acces mai bun pentru întreținere;
● Acces mai sigur la structura superioară;
● Vizibilitate mai bună în spate;
● Vizibilitate mai bună în partea dreaptă;
● Tablou de bord nou, cu design de tabletă, care oferă și un răspuns mai rapid.

Capacitatea îmbunătățită de întreținere a modelului DX140LC-7K include un acces mai bun la rezervorul de AdBlue și la furtunul de umplere a combustibilului. La acestea se adaugă un acces mult mai ușor pentru operator la compartimentul motor prin dispunerea unor noi trepte de acces anti-alunecare și a unor balustrade poziționate în spatele cabinei. Treptele anti-alunecare sunt protejate și asigurate de o nouă ușă pe partea laterală a excavatorului.

De asemenea, modelul DX140LC-7K beneficiază de un nou design al capotei motorului, în urma repoziționării componentelor din spate de sub capotă și eliminării elementelor de protecție de pe capotă, reducându-se înălțimea maximă a capotei de la 1285,5 mm și 1320 mm la o înălțime uniformă de 1070 mm pe toată partea din spate a mașinii. Capota motorului a fost astfel aplatizată, iar acest lucru oferă acum o vizibilitate mult mai bună pentru operator atât în partea din spate, cât și în partea dreaptă a mașinii.

Compartimentul motorului

În interiorul compartimentului motorului, au fost făcute modificări care au facilitat noul capac inferior al motorului, inclusiv repoziționarea prizei de putere (PTO) pentru pompa de rotație dinspre pompa principală spre motorul propriu-zis. Acest lucru a permis, de asemenea, optimizarea dimensiunilor sistemului de post-tratare a gazelor de evacuare și coborârea acestuia.

La noul model DX140LC-7K, Develon a eliminat supapele de reținere de la supapa principală pentru o mai bună fluiditate. Aceste supape de reținere de pe supapa principală nu sunt necesare în UE, deoarece acestea sunt standard pe brațul principal și pe balansier. Acest lucru reduce pierderile de presiune și creează mai puțină căldură în sistemul hidraulic. Prefiltrul de aer a fost, de asemenea, mutat pentru o performanță mai bună și pentru reducerea zgomotului.

Cabina operatorului

În interiorul cabinei operatorului, a fost instalat un nou monitor de bord cu un design de tabletă de ultimă generație.  De asemenea, fosta pedală hidraulică cu două căi a fost înlocuită cu o pedală electronică cu două căi, noua pedală electrică PE3C fiind inclusă ca dotare standard, alături de un sistem hidraulic simplificat.

Cabina de ultimă generație a modelului DX140LC-7K continuă să exceleze în ceea ce privește spațiul și ergonomia, ridicând confortul operatorului și ușurința de operare la noi niveluri. Pe lângă noul monitor, operatorul dispune de un scaun de înaltă calitate și de mai multe funcții standard decât alte utilaje de pe piață, asigurând o extraordinară capacitate de control și o precizie ridicată în toate aplicațiile.

Alte caracteristici principale din interiorul și din jurul cabinei includ:
● Sistem audio DAB (cu sistem de apelare hands-free și Bluetooth);
● Pornire fără cheie (DEVELON Smart Key) și închiderea/deschiderea ușilor de la distanță;
● Scaun cu suspensie pneumatică, complet reglabil și cu încălzire (cu funcție de răcire opțională);
● Ștergător de parbriz cu mișcare plan-paralelă și pedale cu un nou design;
● Flux de aer îmbunătățit pentru dezghețarea parbrizului și geamurilor laterale și pentru aerul condiționat;
● Nouă lămpi de lucru cu LED instalate standard, plus două lămpi cu LED suplimentare (opțional);
● Sistem AVM - Around View Monitor cu camere video pe 360° (opțional).

În comparație cu modelele anterioare de excavatoare, noul excavator utilizează un sistem hidraulic inteligent care oferă o creștere a randamentului de lucru de aproximativ 30% în ceea ce privește lucrul cu atașamentele. Acest sistem aplică o logică hidraulică inteligentă pentru distribuirea optimă a debitului hidraulic atunci când atât brațul, cât și atașamentul lucrează simultan, în acest sens, o nouă supapă de prioritate și o conductă hidraulică suplimentară asigurând menținerea unui debit hidraulic continuu către atașament, chiar și atunci când brațul este utilizat.

Controalele inteligente de putere SPC3

Noul excavator DX140LC-7K este pus în mișcare de motorul diesel D34, cu patru cilindri și norma de poluare UE Stage V, care oferă o putere de 86 kW (115 CP) la 2000 rpm. Performanța impresionantă a motorului, în combinație cu supapa principală hidraulică și comenzile inteligente de putere SPC3, asigură o economie sporită de combustibil. Există patru moduri de funcționare a motorului disponibile pe DX140LC-7K, iar operatorul are posibilitatea de a seta regimul de putere (P+, P, S sau E) atât în modurile de lucru unidirecțional, cât și bidirecțional.

Modul Tiltrotator

Pe panoul de comandă al noului excavator există o funcție Tiltrotator Mode, care poate fi selectată pentru a asigura un flux hidraulic optimizat când se lucrează cu atașamentulul de basculare „Tiltrotator”. Această funcție ajută la maximizarea preciziei de lucru a basculatorului prin eliminarea contrapresiunii hidraulice. În cazul activării modului Tiltrotator, care este un mod special de debit cu două căi, acesta este gestionat de EPOS ca un mod de curgere unidirecțional, cu întoarcere directă în rezervor din fiecare direcție, pentru a evita contrapresiunea și pentru a crește debitul și controlabilitatea.

Sistemul de management telematic Develon

Pe noul excavator DX140LC-7K este instalat pe linia de producție ca dotare standard sistemul de management telematic de ultimă generație Develon pentru monitorizarea wireless a flotei. Acest sistem oferă o soluție de management al flotei bazată pe o conexiune web, care este foarte utilă pentru monitorizarea performanței și securității utilajelor și pentru administrarea întreținerii preventive.

Machinery

Recent Posts:

În lume, milioane de kilometri de drumuri poartă semnătura BOMAG. Timp de peste 60 de ani, istoria companiei BOMAG a fost sinonimă cu istoria construcției de drumuri. Cu know-how-ul acumulat, BOMAG a stabilit ritmul pentru întreaga industrie de infrastructură rutieră.Societatea Gen...


Citeste mai mult

Compania FPM.BV continuă să-și consolideze poziția în domeniul utilajelor industriale, extinzându-și portofoliul pentru a răspunde cererii crescute din domeniul construcțiilor și al agriculturii. Cu o experiență de peste 19 ani în industrie și un angajament ferm față d...


Citeste mai mult

Compania Keohane Readymix din comitatul irlandez Cork, este o afacere de familie ce se desfășoară de-a lungul a trei generații. Compania s-a dezvoltat rapid fiind astăzi un furnizor prosper de beton gata de amestec, blocuri de beton, agregate și nisip. Toate materialele de construcție sunt pr...


Citeste mai mult

Compania UTILBEN se mândrește cu un succes notabil pe care l-a obținut în doar 7 ani: vânzarea a 1.000 de utilaje de construcții Sunward în România. UTILBEN a încheiat un parteneriat cu producătorul Sunward Intelligent Equipment Group în anul 2017 și, d...


Citeste mai mult