Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Zoom in

S-a inaugurat oficial o nouă fabrică CNH Industrial în localitatea Cesena, Italia

S-a inaugurat oficial o nouă fabrică CNH Industrial în localitatea Cesena, Italia

În urma unor investiții majore, noua unitate de producție din localitatea Cesena, situată lângă Marea Adriatică, în regiunea Emilia-Romagna, Italia, va deveni una dintre cele mai importante unități de producție de mașini de construcții compacte de la CASE Comstruction Equipment, incluzând între acestea și modelele electrice. Inaugurarea acesteia a urmat deschiderii la începutul ultimei săptămâni a lunii iunie 2023 a unor facilități de producție suplimentare în localitatea San Piero in Bagno, o altă localitate din regiunea Emilia-Romagna, situată la circa 50 km de Cesena, în interiorul peninsulei.

Noua fabrică CNH Industrial de la Cesena, dedicată producției de mini-excavatoare de până la 2 tone, inclusiv modele electrice și încărcătoare compacte pe șenile, a fost inaugurată o zi mai târziu de la deschiderea solemnă a unor noi facilități de producție în cadrul uzinei din San Piero în Bagno.

Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezența lui Paolo Ferro, directorul general al companiei Sampierana Machine, Vincenzo Colla, consilier pentru dezvoltare economică al regiunii Emilia-Romagna, Enzo Lattuca, primarul orașului Cesena și președinte al provinciei Forli-Cesena, Stefano Pampalone, președintele CNH Industrial Construction și Federico Bullo, manager general pentru Europa, al departamentului Echipamente pentru Construcții de la CNH Industrial.

La inaugurare, Stefano Pampalone a anunțat și o donație în valoare de 500 000 de euro pentru serviciile de protecție civilă, confirmând angajamentul companiei față de comunitățile din localitatea Cesena și împrejurimile sale, afectate de recentele inundații.

Noua uzină CNH Industrial din Cesena, inaugurată în ultima săptămână a lunii iunie 2023, a apărut ca urmare a achiziției de către grupul CNH Industrial, la sfârșitul anului 2021, a 90% din capitalul social al companiei italiene producătoare de mini-excavatoare Sampierana Spa, din Bagno di Romagna, și a obținerii controlului 100% al companiei timp de patru ani de la încheierea tranzacției, fapt ce a permis investiții ulterioare ale CNH Industrial de 12 milioane de euro, până acum.

Noua uzină din Cesena va fi capabilă să gestioneze mai bine volumele de producție în creștere a mini-excavatoarelor, susținând și lucrând alături de vechea uzină din San Piero in Bagno, care, cu cei 14 000 mp ai săi, găzduiește birourile administrative, centrul de proiectare și un centru de cercetare și dezvoltare specializat în electrificarea și producția de mașini pentru construcții compacte. O uzină istorică de excelență care, de acum, dispune și de o nouă cantină, ce a fost inaugurată de conducerea CNH Industrial în prezența viceprimarului din Cu un potențial industrial puternic înrădăcinat în regiune, CNH Industrial are în prezent mai mult de 400 de angajați între San Piero in Bagno și Cesena, dintre care 60% au sub 35 de ani. Aceste cifre demonstrează că Italia are cele mai multe fabrici și centre de cercetare și dezvoltare ale CNH Industrial din Europa.

De asemenea, CNH Industrial se mândrește cu proiectarea și dezvoltarea de produse care au fost întotdeauna un punct de referință în acest sector, apreciate la nivel internațional și exportate în întreaga lume sub mărcile CASE Construction Equipment, New Holland Construction și Eurocomach. Se preconizează că uzina de la Cesena va genera afaceri semnificative în cadrul lanțului său de distribuție. La festivitate, Vincenzo Colla a comentat: „Inaugurarea de astăzi reprezintă o investiție importantă pentru regiunea noastră și are o puternică valoare simbolică pentru această zonă, care este pregătită să repornească și să concureze pe piața globală. Noua fabrică, un centru de excelență pentru utilaje compacte de construcții, este o dovadă a calității forței de muncă calificate, alături de viziunea unei mari multinaționale cu rădăcini solide în zona locală, care privește mereu spre viitor.”

„Într-un moment ca acesta, la puțin mai mult de o lună de la inundațiile dezastruoase care au lovit zona noastră, o companie globală de producție care continuă să se extindă este un semn pozitiv pentru o comunitate cunoscută pentru antreprenoriatul său curajos. Împreună, vom continua să ne dezvoltăm”, a comentat și primarul Lattuca.

Iar Federico Bullo a declarat: „Când a achiziționat această unitate industrială de producție la sfârșitul anului 2021 (Sampierana Spa), CNH Industrial și-a propus să o facă să crească în continuare prin investiții în tehnologie, cercetare și dezvoltare și, mai presus de toate, în oameni. Recenta inaugurare a cantinei din San Piero și deschiderea oficială de astăzi a uzinei noastre din Cesena sunt dovezi tangibile ale acestui angajament.” Festivitățile de inaugurare începute dimineața s-au încheiat cu un tur al noii fabrici și cu o prezentare a utilajelor, inclusiv a noului mini-excavator complet electric de 1,5 tone, care continuă strategia CNH Industrial de electrificare a echipamentelor de construcții și căruia i se va alătura în curând modelul mai mare de 2,5 tone. Cele două modele vor acoperi cele mai importante două segmente de piață, în vederea sustenabilității și a reducerii impactului asupra mediului. În a doua jumătate a anului 2023, va începe producția și a primelor încărcătoare compacte pe șenile sub marca CASE Construction Equipment.

Zoom in

Recent Posts:

Goodyear a realizat prima integrare a datelor într-un sistem terț pentru soluțiile sale de management al anvelopelor pentru industria Off-The-Road (OTR), demonstrând angajamentul companiei de a rămâne în fruntea progreselor tehnologice. Datorită integrării de către Hibo...


Citeste mai mult

Industria energiei eoliene se află de ani de zile în prima linie a tranziției energetice globale. În calitate de simbol și precursoare în domeniul energiei regenerabile și al dezvoltării tehnologice, aceasta a jucat un rol fundamental în tranziția către surse de energi...


Citeste mai mult

Pe măsură ce Castrol se apropie de lansarea unei noi formule revoluționare a produsului emblematic, Castrol EDGE, marcând astfel aniversarea de 125 de ani, am stat de vorbă cu Bogdan Creţu, Castrol Technical Services Specialist – Balkans în legătură cu procesul complex adopt...


Citeste mai mult

Autoritățile naționale s-au alăturat evenimentului nostru pentru a-l transforma într-o platformă esențială pentru profesioniștii din domeniul protecției mediului și energiilor regenerabile. Această colaborare va contribui semnificativ la identificarea și implementarea celor mai efi...


Citeste mai mult